PODRŠKA

ZNAJU KO SAM, NE DAJU MI DA RADIM KAD ĐOKOVIĆ IGRA! Saša je u obezbeđenju Rolan Garosa, navija za Srbina i čeka TITULU!

Autor Nemanja Stanojčić

Saša radi u obezbeđenju i veliki je navijač Novaka Đokovića. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić/Eurosport/screenshot

Novak Đoković je završio posao u prvoj nedelji Rolan Garosa, prošao u četvrtfinale i sprema se za duel sa Karenom Hačanovim (Rusija). Taj duel igra se u utorak, a među onima koji će zdušno bodriti srpskog igrača biće i Saša koji radi kao obezbeđenje u kompleksu Rolan Garosa.

Sasvim slučajno smo ga upoznali na hodniku medija centra, bio je raspoložen da razgovara sa srpskim medijima i da ispriča kako sve to deluje iza kulisa. "Zovem se Saša, imam 28 godina, radim u obezbeđenju prvi put ove godine. Neće mi biti poslednji, nadam se", rekao je na početku razgovora.

Nije planirao da radi na Rolan Garosu, ali kada je čuo da je to mogućnost nije se dvoumio. "Prijatelji su mi poslali poruku, rekli su mi da ima posla ako hoću da radim. Taman da dođem i vidim Đokovića. Ne mogu da opišem osećaj kada sam Novaka video uživo. Uglavnom mi ne daju da radim na mečevima kada on igra, pa sam morao da ih molim, na kraju su mi učinili."

Veruje da će se sve završiti idealno za Srbina. "Jedva čekam finale, siguran sam da će biti istorija i titula."

Kakav uticaj Novak ima na njega možda i najbolje govori to što je bio premoren, sve do jednog momenta. "Počeo sam smenu u 7 ujutru, radim do 18 časova i sve me boli. Osetio sam umor, baš mi je bilo teško. Onda sam čuo da Đoković izlazi na teren uskoro i sve je bilo u redu. Nole leči sve, dobar je doktor", smeje se Saša.

Publika na Rolan Garosu bila je jedna od glavnih tema, tako je u nekoliko navrata zviždala Đokoviću na stadionu "Filip Šatrije."Zvižde mu jer znaju da je najbolji. On uvek dobija i navijači žele što duže da ga gledaju, pa tako podržavaju njegove rivale. Čuo sam da je na konferenciji citirao Kobija Brajanta i rekao da se ne mrze dobri, već najbolji. Tako je, kako on kaže."

Za kraj je otkrio i kako tako dobro priča srpski jezik. "Rođen sam ove, pričam francuski i naš. Rođen sam ovde, svake godine idem u Srbiju, Bosnu i Hrvatsku, imam korene svuda. Kada sam u Srbiiji tamo sam u blizini Banje Vrujci u Bosni za Zvornik, u Hrvatskoj za Split, sve najbolje", zaključio je Saša.