MONDO NA ROLAN GAROSU

NOVAK OTIŠAO SA TERENA I VRATIO SE KAO DRUGI IGRAČ: Možda je bio hladan preko TV-a, ali u njemu JE GORELO!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković prošao je u polufinale Rolan Garosa i sve je bliži borbi za 23. grend slem pehar... Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ide po 23. grend slem titulu, prošao je u polufinale Rolan Garosa. Pobedio je Karena Hačanova (Rusija) uz dosta oscilacija, pre svega u prva dva seta, pa je onda ubacio u "petu brzinu" i pokazao Rusu kako igra najbolji igrač svih vremena - kada se lomi, uglavnom je Nole taj koji slama i na kraju slomi protivnika. Sada ga čekaju dva dana pauze, pošto će u polufinalu igrati tek u petak, protiv Karlosa Alkaraza i verovatno je pobedu Španca pratio dok se oporavljao od napora.

Kako je Srbin u utorak prošao i koji su bili prelomni momenti? Pojedine detalje niste mogli da vidite u TV prenosu, ali je sa tribina stadiona "Filip Šatrije" bilo sve lako uočljivo. Posebno u momentima kada se mučio, nije uspevao Srbin nikako da pronađe pravi ritam, kada je pretrpeo brejk za 3:2 u prvom setu prvo se okrenuo ka svojoj loži i tražio da mu dodaju flašicu, što je preko skupljača loptica i učinjeno. Ipak nije dalo rezultat, ruski igrač bio je u tim trenucima mngoo bolji, forhendi su imali snagu projektila, pa je Novak tri set-lopte spasao, ali ne i četvrtu.

Posle izgubljenog seta stavio je Đoković kačket, pokušao je i tako da pomogne sebi da nađe fokus. Iako se dugo čekalo da se nešto desi, vatromet je počeo u taj-brejku, u kojem je Nole osvojio svih sedam poena, bez ijednog izgubljenog. Tada je napravio pauzu, otišao je van terena, nije ga bilo par minuta, pa se vratio kao drugi igrač. Imao je i sreće u tom naletu, jer je lopta u važnom trenutku pipnula vrh mreže, prešla na polje protivnika, a Đoković se prekrstio, svestan koliko je gusto bilo.

Tek tada se konačno opustio, pokazao je ono što su svi čekali da vide - reakciju! Tri sata bilo je potrebno da konačno podigne pesnicu uvis, da pokaže da je tu i da uživa u igri. Možda je delovalo da samo "odrađuje posao", ali se videlo da mu je baš bitno. U trećem gemu četvrtog seta viđen je spektakl, pošto je slao poljupce nekome u publici, pa je ceo stadion ustao i aplaudirao kada je Karen osvojio poen tako što je vratio lopticu kroz noge, a Nole pogrešio. Za razliku od nekih prethodnih mečeva, ovog puta većina je bila na strani Srbina, skandirali su njegovo ime, doduše njih nekoliko vikalo je i "Alkaraz", spremajući se za spektakl u polufinalu.