NEVEROVATNO!

NOVAČE PAZI, KARLOS PO PARIZU GAZI! Nestvarna dominacija Španca - demolirao Cicipasa, sledi SPEKTAKL sa Đokovićem!

Autor Nemanja Stanojčić

Karlos Alkaraz pobedio je Stefanosa Cicipasa i igraće protiv Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa.

Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz igraće protiv Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa! Nestvarni Španac u četvrtfinalu odradio je trening protiv Stefanosa Cicipasa - 6:2, 6:1, 7:6 (7:5)! Delovalo je kao neka vrsta egzibicije, a ne kao meč za prolazak među četiri najbolja igrača na grend slemu. Nije pomoglo ni što je u trećem setu ceo stadion skandirao Grku u želji da meč potraje duže, ovako je peti teniser sveta uzeo ukupno devet gemova za 132 minuta igre. Doduše, moglo je da bude i još ubedljivije, ako je to za utehu grčkom asu.

Mladi španski teniser dominira u Parizu, samo mu je Taro Danijel (Japan) uzeo set i to verovatno ni sam ne zna kako. Karlos se poigravao sa svima i za plasman u finale igraće protiv čoveka koji je 22 puta osvajao grend slem titule i koji hoće svoj 23. pehar sa najvećih turnira. Biće to tek njihov drugi meč, prvi je odigran u Madridu prošle godine i dobio ga je Alkaraz (6:7, 7:5, 7:6).

Na konferenciji za medije posle pobede protiv Karena Hačanova Novak je imao samo reči hvale na račun Španca, iako tada još nije bilo poznato protiv koga će igrati. "Alkaraz je broj jedan na svetu, zreo za svoje godine, bodri se, pozitivan je i to je pozitivno videti, svaka mu čast i njemu i timu na svemu što su postigli, podseća na jednog njegovog sunarodnika. On je definitivno igrač kog ovde treba pobediti, glavni je favorit, igra sjajno. Polufinale grend slema je nešto veliko, nema iskustva u tim završnim fazama. Koliko iskustvo može da mi pomogne, ne znam. Videćemo, možda neće biti presudan faktor, ali ću biti spreman na borbu, možda će biti najduži meč na turniru", rekao je Đoković.

Finale pre finala igraće se u petak na stadionu "Filip Šatrije", izvesno u večernjem tereminu, što znači da neće početi pre 20.15 minuta. Svi očekuju spektakl...