Tenis

NEĆE NAVIJATI ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Grk nema šta da krije: Nole, spremi se, on je kao BRZI GONZALES!

Autor Nemanja Stanojčić

Stefanos Cicipas pričao je o duelu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza posle poraza na Rolan Garosu.

Izvor: Profimedia/Antonietta Baldassarre / Insidefoto/Sipa USA

Stefanos Cicipas navijaće za Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa, a ne za Novaka Đokovića. Upravo to grčki igrač poručio je na konferenciji za medije posle poraza od španskog igrača u četvrtfinalu takmičenja. Nije bio preterano raspoložen da priča o polufinalu i o prognozama. "Nemam mnogo stvari da vam kažem, igrao je Karlos fantatično, probaću malo više da spavam pre mečeva, izgleda da pomaže", počeo je Cicipas, pa je onda upitan šta misli o polufinalnom duelu. "Navijam za mlađe", dodao je Stefanos.

Novinari su ipak hteli da kaže nešto više - i rekao je. "Novak ima iskustvo, Karlos ima noge i trči kao Brzi Gonzales i da udara jake udarce, drugi voli da kontroliše stvari na terenu i da tera protivnika da trči. Ne bih da dajem prognoze. Loš sam u tome."

Žalio se na raspored koji je imao pre duela sa Alkarazom. "Raspored je drugačiji, igrao sam uveče, poremetio sam raspored spavanja, a to je veoma važno za oporavak. Pravio sam greške ranije, kao kada sam igrao protiv Novaka u Bersiju pre nekoliko godina. Naravno ne želim da oduzmem bilo šta Karlosu, igrao je odlično, zaslužio pobedu, samo hoću da kažem da mi je smetalo što je nespavanje uticalo na mene."

Za kraj novinari su ga pitali i kako se on oseća kada izgubi meč i da li to utiče na njega. "To je baš dobro pitanje. Da li me pogaa poraz? Da, to pokazuje da mi je stalo. Tenis mi znači mnogo, nije lepo kada se ovakve stvari dese. Bitno je da si okrižen ljudima koji razumeju, posebno oni bliži. Nije bilo zabavno na terenu u prva dva seta, bio sam isključen, kao da sam spavao. Ne želim da se ovako nešto ponovi", zaključio je Cicipas.