ŠTA VI KAŽETE?

ALKARAZ FAVORIT PROTIV ĐOKOVIĆA? TO ME ŠOKIRA! Pitali smo u Parizu strane novinare KO POBEĐUJE - evo šta kažu!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odmeriće snage u polufinalu Frenč opena. Strani novinari objasnili su ko je u prednosti. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

Novak Đoković protiv Karlosa Alkaraza. Okršaj dvojice sjajnih tenisera igra se u polufinalu Rolan Garosa i to je glavna tema unutar kompleksa. U danu kada su se igrala ženska polufinala, čak je i jedan stariji kolega iz Čilea prišao da pita da li sam spreman za spektakl i taj momenat bio je dovoljan za ideju i razgovor sa stranim medijima o meču koji sledi.

MONDO je razgovarao sa pet kolega iz različitih redakcija i mišljenja su bila podeljena. Na kraju je dama iz Italije rešila sve i njen glas je bio presuđujući da konačan rezultat glasova ode na stranu srpskog asa. U nastavku teksta možete da pročitate i šta su sve oni rekli pred okršaj na "Šatrijeu" koji počinje oko 15 časova.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Svi oni dobili su po dva ista pitanja i izneli su svoje viđenje i očekivanja. Ovo su dva pitanja na koja su odgovarali:

  • Šta je prednost Đokovića, a šta Alkaraza u polufinalnom meču?
  • Ko će pobediti i kojim rezultatom?

VOJČEH KRUK PJELSIJAK: NOVAK PRESTIŽE RAFU!

Izvor: Profimedia

Poljski novinar Vojčeh Kruk Pjelsijak uveren je da će Srbin proći u finale.

"Novakova prednost je iskustvo. Zna kako da igra pod pritiskom i kako da osvaja grend slemove. Karlos je mlad i nema strah, uz to ima i staminu. Rekao bih da će ključna stvar da bude borba sa pritiskom, ako stvari ne budu išle onako kako neko od njih bude zamislio, moraće da traže druga rešenja.

"Novak će da pobedi, hoće 23. titulu, može da prestigne Nadala u njegovoj kući. Biće 3-1 za Novaka."

SEBASTIJAN FEST: ALKARAZ JE BOLJI I OPUŠTENIJI

Izvor: Profimedia

Argentinski novinar Sebastijan Fest i čovek koji je napisao knjigu o Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu prednost je dao Alkarazu.

"Novak mora da igra na veoma visokom nivou, ako to ne uradi, izgubiće. Nije bio preterano dobar na ovom turniru, delovalo je da je pod pritiskom zbog 23. grend slem. Moje mišljenje je da je Alkaraz bolji u Parizu. Deluje svežiji, opušteniji, sa više samopouzdanja, Nole mi deluje da je zabrinut za određene stvari."

"Alkaraz će dobiti u četiri seta, biće 3:1."

SERHIO EREDIA: KARLOS MOŽE JOŠ BOLJE OD OVOGA

Izvor: Profimedia

Španski novinar Serhio Eredia, očekivano je stao na stranu svog sunarodnika u polufinalnom okršaju.

"Prednost Novaka svakako je iskustvo, ima 22 titule, toliko dugo bio je na prvom mestu ATP liste, biće to njegovo 45. polufinale grend slema. Međutim, Alkaraz je u prednosti u ovom momentu, zbog njegovog fizičkog stanja, tenisa koji igra, ritam kakav ima od početka godine. Igra na najvišem nivou i deluje mi da može još bolje. Fokusiran je na polufinale. Imamo iskustvo sa jedne i igru sa druge. Ako je meč kraći, Karlos ima više šanse, ako bude duže, onda će Novakove šanse da porastu."

"Biće 3-1 u setovima za Alkaraza"

JANIK ŠNAJDER: ZAŠTO ALKARAZA FAVORIZUJU?

Izvor: Profimedia

Kolega iz Nemačke Janik Šnajder, koji radi kao frilenser, iznenađen je što se Alkaraz toliko favorizuje pred meč sa Novakom."Moram da priznam da sam iznenađen time što mnogi vide Alkaraza kao velikog favorita, razumem taj hajp i sve i kladionice koje ga stavljaju kao favorita. Međutim, imate sa druge strane mreže čoveka koji ima 22 grend slema i koji je fizički na tako visokom nivou, da je to nenormalno. Mnogi tako ne vide, za mene su šanse 50:50. Za Alkaraza je to neko novo iskustvo, igra protiv Novaka na grend slemu, to definitivno neće biti lako. Ja sam novinar iz Nemačke i očekujem da će meč Zvereva posle njih da počne baš, baš kasno."

"Očekujem da će biti neizvestan meč i da će Novak da pobedi, možda mu to bude i poslednja pobeda protiv Alkaraza u karijeri, jer niko ne može da pobedi vreme. Ako već moram da biram, Novak će dobiti meč u četiri seta, biće 3:1. Ukoliko bude neizvesno, veće su šanse na Đokovićevoj strani."

FEDERIKA KOKI: ĐOKOVIĆ DOBIJA POSLE DRAME!

Izvor: Profimedia/Mine Kasapoglu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Za kraj je koleginica iz Italije Federika Koki, koja radi za "Gazetu delo Sport" donela pobedu Đokoviću u okršaju novinara.

"Cicipas je najbolje to opisao, Novak ima iskustvo, Karlos ima noge. Alkaraz je pun entuzijazma, ne plaši se nikoga. Španac tokom mečeva ima neke momente pomračenja svesti, isključi se. Ako Novaku date i najmanju šansu, to može da prelomi meč."

"Novak će dobiti, biće 3:2 u setovima."

Strani novinari rekli su šta misle, a vi nam svoj stav recite u MONDO anketi

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt