Tenis

BRITANCI OTKRILI ĐOKOVIĆEVU TAJNU USPEHA! Novak ima posebna pravila i rituale - ovo su njegovi TRIKOVI

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković nije samo ishranom uspeo da dođe do najvećih uspeha u karijeri, radi na velikom broju detalja...

Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) je po mnogima najbolji teniser svih vremena. Njegovi nestvarni uspesi, 23 grend slem trofeja i sve što radi u karijeri nije došlo slučajno. Radi srpski as na mnogo detalja, neki su vezani samo za teren, neki za neke druge stvari, tako je britanski "Dejli mejl" imao uvid u njegove rutine.

Baš kao i bivši trener i influenser koji je bio gost "Asiksove kuće tenisa", tako je i ovaj portal bio tamo i doneo je neke zanimljive informacije Srbinu. Pored ishrane u kojoj nema glutena, tu je i joga, meditacija, vežbe disanja, istezanje i priprema za mečeve i obaveze koje ima. Posle doručka su išli na obaveznu meditaciju i jogu, nešto bez čega Nole ne započinje svoj dan.

"Dan započinje čašom tople vode sa limunom kako bi podstakao detoksikaciju tela. Onda sledi glavni obrok koji se sastoji od orašastih plodova, biljnih semenki, ovsenih kaša, jogurta, jagoda i banana. Na kraju pije sok od celera i biljni smuti, a konzumira zeleno piće koje se sastoji od gršaka, celera, soka od jabuke, šarkarepe, spanaća i kelja", navodi se u njihovom tekstu.

Napominju da su pre početka uradili i test koji je napravio doktor Brendon Stabs. Po završetku celog procesa i rutine koju ima Novak, zamoljeni su da ponovo urade isti test. Šta je ustanovljeno? Da su svi učesnici bili za 31,5 odsto pozitivniji, da su za 24,3 odsto smireniji i za 17,8 odsto samouvereniji. Takođe, 22,1 odsto učesnika je navelo da "osećaju da su naučili kako bolje da se izbore sa stresom zahvaljujući svemu što su čuli tu".

BOUS VIDEO: