SJAJNO

ĐOKOVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO NIKADA NISAM VIDEO! Amerikanac priznao: To sam koristio da ga POBEDIM, a sad...

Autor Nemanja Stanojčić

Endi Rodik oduševljen je transformacijom Novaka Đokovića.

Izvor: MN Press/Youtube/Overheard with Evan Smith/printscreen

Endi Rodik (41) jedan je od retkih tenisera koji ima pozitivan skor u duelima sa Novakom Đokovićem (36). Igrali su devet puta, pet puta je Amerikanac izlazio kao pobednik. Njihovi okršaji uglavnom su dugo trajali i bili su neizvesni, a jedan od tih bio je u četvrtfinalu Australijan opena 2009. godine kada mu je Nole predao meč na startu četvrtog seta.

U tom periodu Amerikanac je bio jedan od onih koji je žestoko kritikovao Novaka zbog lošeg fizčkog stanja, sada je u potpunosti "promenio ploču" i ima samo reči hvale na račun srpskog asa. "Novakov napredak, sa fizičke strane, nikada tako nešto nisam video u profesionalnom sportu. Igrao sam protiv Đokovića i imao sam solidan skor protiv njega. U tim mečevima sam želeo da produžavam poene, da razmene traju duže. Bio je to siguran način za njegov poraz", napisao je Rodik u svom blogu .

Nada se da će imati još mnogo prilika da gleda Novaka na delu. "Način na koji se brine o svom telu, ne samo iz ugla treninga, već i ishrane, brine o svakom detalju. Pravi je profesionalac. Uzeo je svoju najveću slabost i pretvorio je u najveće oružje koje smo ikada videli u tenisu. Čestitam mu na tome. Biće mnogo čudno za tenis kada odluči da nastavi dalje. Navikli smo da gledamo veličanstveni tenis toliko dugo", zaključio je Rodik.

BONUS VIDEO: