PORUKA

ALKARAZ OTVORENO PRETI ĐOKOVIĆU! Srbin mu uzeo prvo mesto, on se NALJUTIO: "Hoću nazad na vrh, što pre!"

Autor Nemanja Stanojčić

Karlos Alkaraz ne krije da želi da preuzme prvo mesto od Novaka Đokovića.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) vratio se na prvo mesto na ATP listi, dovoljna je bila pobeda u prvom kolu US opena da i matematički od narednog ponedeljka preuzme vrh. Karlos Alkaraz (20) ostaće drugi bez obzira na rezultat u Njujorku i to mu smeta. Priznao je to i on sam na konferenciji za medije posle prolaska u drugo kolo.

Želi da skine Srbina sa trona. "Iskreno, to je moj cilj. Pre početka turnira sam rekao da Novak i ja vodimo bitku za prvo mesto. Znao sam da će da se vrati na prvo mesto posle US opena. Čim se turnir završi uradiću sve da što pre preuzmem tu poziciju. Ponavljam, to mi je cilj i za to radim. Do kraja sezone ima još dosta turnira i hoću da se vratim na vrh pre kraja godine", poručio je Alkaraz.

Španac u Njujorku brani titulu, Novak ide po 24. grend slem, a srpski igrač je više puta tokom sezone poručio da mu prvo mesto više nije glavni cilj, već titule na najvećim turnirima. "Ne razmišljam o odbrani titule, nisam mislio o peharu ni prošle godine. Fokusiran sam na svoju igru, hoću da ponovim sve ono što sa muradio prošle sezone ovde i to mi je jedino na umu. Ne želim da budem deo svog tog pritiska koji stavljaju na mene zato što branim trofej", zaključio je Alkaraz.

 BONUS VIDEO: