SJAJNO

BACILA REKET, POČELA DA SLAVI, PA OSTALA U ŠOKU! Sabalenka napravila šou, ceo stadion joj se SMEJAO!

Autor Nemanja Stanojčić

Arina Sabalenka počela je da slavi pobedu pre kraja meča, pa se onda setila da još nije gotovo.

Izvor: Profimedia/UPI

Arina Sabalenka (Belorusija) igraće u finalu US opena protiv Amerikanke Koko Gof. Njih dve će se u subotu boriti za titulu u Njujorku, a pre svega toga beloruska teniserka napravila je šou u polufinalu protiv Medison Kiz (SAD). Počela je da slavi pobedu pre nego što se meč završio.

Zaboravila je da se taj-brejk u trećem setu igra na 10 dobijenih poena, ne na sedam kao što je uobičajeno. Tako je u momentu kada je dobila sedmi poen bacila reket na beton i počela da slavi, okrenula se ka svom timu. Ekspresno je dobila signal da podigne reket i da se fokusira nazad na meč. Tek tada je shvatila šta je uradila, počela je da se smeje i uzela je reket ponovo. Uspela je da završi meč. "Mislila sam da se igra do sedam, ne znam šta mi je bilo, stvarno je bilo ludo. Hvala mom timu na podsetniku", nasmejala je sve Arina u intervjuu na terenu.

Inače, Sabalenka je napravila zaista neverovatan preokret za prolaz u finale. Prvi set izgubila je bez osvojenog gema (6:0). U drugom je Kiz vodila sa 5:3 i servirala je za pobedu. Beloruskinja je uspela da se vrati, da odvede prvo drugi set u taj-brejk i izjednači (7:1). U trećem je Medison ponovo povela (4:2), Arina je odmah uzvratila, pa je spasila dve brejk lopte i onda u čudnom taj-brejku došla prva do 10 poena.

BONUS VIDEO: