Tenis

SILOVAO ME JE TRIPUT DNEVNO, IMALA SAM 12 GODINA! Šok svedočenje teniserke: Trener je ušao u moju sobu i počeo je pakao

Autor Milutin Vujičić

Jezivo svedočenje teniserke koja se odvažila da govori o ovoj strašnoj temi pred celim svetom, kako bi upozorila i druge mlade devojke koje su bile u sličnoj situaciji, ujedno i da bi ukazala na problem u sportu o kome se nedovoljno priča.

Izvor: youtube/printscreen/LCP - Assemblée nationale

Bivša francuska teniserka Anželik Koši (36) svedočila je na sudu protiv svog nekadašnjeg trenera Endrjua Gedesa (55) i iznela zapanjujuće tvrdnje o njemu. Koši je otkrila da ju je Gedes silovao dok je bila još dete i trenirala kod njega u akademiji, dok je ranije utvrđeno da je to uradio sa još tri devojčice koje su trenirale kod njega tokom. Koši je počeo da trenira 1999. godine kada je imala samo 12 i zlostavljanje je bilo svakodnevno tokom njenog boravka u teniskom kampu.

"Proživela sam najgore dve nedelje u svom životu. Mnogo puta sam razmišljala o samoubistvu. Silovao me je tri puta dnevno. Prvu noć me je zamolio da odem u njegovu sobu, a ja to nisam uradila, a onda je ušao u moju. Bila sam kao u zatvoru, nisam mogla da izađem kada sam htela, a posle sam morala da ostanem na mestu gde se to dogodilo", ispričala je potresne detalje bivša teniserka koja je dodala da se u svetu tenisa i te kako znalo da njegovo ponašanje prema mladim devojkama "nije normalno" i da je bilo još devojaka koje su se žalile.

"Kada se jedna devojka požalila predsedniku da se neprimereno ponašao prema mladim devojkama i da odgovara verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio 'Da, ali on nam donosi titule'", kazala je Koši tokom svedočenja u postupku protiv monstruma koji je 2021. godine osuđen na 18 godina zatvora.

Nekadašnja teniserka je ispričala da ju je Gedes silovao 400 puta u dve godine, dok su i tri druge devojke (tada starosti između 15 i 17 godina) takođe bile njegove žrtve i svedočile su u ovom postupku. Prema njihovim rečima, Gedes ih je uslovljavao da prekinu vezu sa porodicama i prijateljima i silovao ih je u automobilu, svlačionicama i tokom treninga, a takođe je mlade devojke uveravao da je to "normalan odnos trenera i igračica".

BONUS VIDEO: