Tenis

ALKARAZ PRIZNAO DA JE OPSEDNUT ĐOKOVIĆEM: "Mislim o tome na svakom treningu" - hoće da ga skine sa #1

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je stalno na meti drugih tenisera, a sada ga pod budnim okom drži Karlos Alkaraz.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković u ponedeljak je otpočeo 392. nedelju na vrhu ATP liste i na njoj će sigurno biti do 30. oktobra, pošto sada beži 3.010 bodova Karlosu Alkarazu. Mladi španski teniser je u velikom delu ove godine bio lider na ATP listi i sam priznaje da mu je to postala opsesija, tako da je sada otkrio da na svaki trening ulazi sa mišlju da "svrgne" Đokovića sa trona i da postane novi lider teniskog cirkusa.

Do sada, Alkaraz je ukupno 20 nedelja bio prvi na svetu i veruje da može da preskoči Novaka Đokovića jer ga sada očekuju turniri u Šangaju, Bazelu, pa Parizu i završnom mastersu u Torinu. Za to vreme, Novak Đoković će igrati samo Pariz i Torino, odnosno još će učestvovati i na Dejvis kupu za Srbiju.

"Imamo baš lepu bitku za prvo mesto na ATP listi, posebno nakon sjajnih mečeva koje je Novak igrao u Americi. Trenutno je Novak prvi na svetu, tako da ja sada imam dodatnu motivaciju da mu se osvetim i budem prvi na ATP listi. To je nešto o čemu razmišljam svaki put na treningu, razmišljam o tome na svakom turniru. Nije obavezno za mene da se vratim na prvo mesto, ali imam jasne ciljeve u ovoj godini", rekao je Karlos Alkaraz.

"Za mene je pozicija broj jedan jedan od glavnih ciljeva, tako da na velikim turnirima želim da pokušam da dođem do toga, važno je da igram dobro i budem blizu da vratim prvo mesto", zaključio je španski teniser u jednom od poslednjih obraćanja pred put u Kinu.

BONUS VIDEO: