Tenis

DIVLJAK NOKAUTIRAO SUDIJU NA TENISKOM TURNIRU! Kazna kao za Novaka, a SKANDAL mnogo veći! (VIDEO)

Autor Marina Periškić

Australijski teniser Mark Polmans diskvalifikovan je sa tunira nakon što je usled besa udario lopticu i pogodio sudiju u lice!

Izvor: Twitter/RelevantTennis/printscreen

Australijski teniserMark Polmans diskvalifikovan je u kvalifikacijama turnira u Šangaju nakon što je žestoko nokautirao sudiju samo nekoliko trenutaka nakon što je propustio meč loptu! Igrao se taj-brejk drugog seta i Polmans je imao meč loptu pri rezultatu 6:5, ali je prilično lak udarac na mreži promašio...

Zbog propuštene prilike i nervoze, teniser je raspalio po loptici koja je završila u licu sudije. Umesto pobede, Mark Polmans dobio je momentalnu diskvalifikaciju zbog agresivnog ponašanja. Mark je pokušao da se izvini, međutim nije bilo govora o povlačenju odluke, jer su pravila veoma jasna - Stefano Napolitano prošao je u narednu rundu jer je njegov rival izbačen.

Sličnu situaciju imao je Novak Đoković kada je slučajno lopticom pogodio linijskog sudiju na US Openu, te je usledila diskvalifikacija. Odluka je bila ista, ali je bilo i nekoliko potpuno različith detalja. Novak nije upotrebio ovoliko snage i nije video gde se nalazi gospođa koja je u Njujorku osmatrala linije na njegovom meču protiv Pabla Karenja Buste. Uostalom, od Novaka Đokovića inače ne viđamo agresivne ispade prema zvaničnim licima svetskog tenisa, što ovde nije bio slučaj. Australijanac će morati da poradi na izlivima besa, da ne bi ovo isključivanje postala praksa za njega.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković (sport)
Izvor: YouTube/Rolex Monte-Carlo Masters/Screenshot