Tenis

ALKARAZ PRIZNAO - ĐOKOVIĆ MU NE IZLAZI IZ GLAVE! Španac pred kamerama otkrio sve: "Neću da lažem"

Autor Marina Periškić

Karlos Alkaraz otkrio svoje planove do kraja 2023. godine i koliko je opterećen najboljim srpskim teniserom.

Izvor: Profimedia

Španski teniser, Karlos Alkaraz priznao je da mu je Novak Đoković stalno u glavi i da će pokušati do kraja godine da se vrati na prvo mesto ATP liste. Novak trenutno beleži svoju 393. nedelju na prvom mestu što nikome u istoriji tenisa nije pošlo za rukom, a najbliži srpskom asu u svojoj karijeri bio je nekadašnji igrač Rodžer Federer koji je upisao 310 nedelja kao prvi reket sveta.

Kada su mladog Španca pitali koliko mu je u glavi Novak Đoković, nasmejao se pa ppotpuno iskreno odgovorio "Gotovo svakog dana. Neću da lažem ali treniram sa ciljem da se vratim na prvo mesto do kraja godine. Tako da, Novak mi je stalno u glavi na treningu. Naporno radim i dajem gotovo 100 odsto sebe svakoga dana kako bih mogao da ga dostignem", završio je sa osmehom na licu Alkaraz.

Đoković u ovom trenutku ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Alkaraza, ali u narednom periodu Srbin brani 2.850, dok Španac nema taj pritisak - jer ne brani poene. Novak će se uskoro oprostiti od poena koje je osvojio prošle godine u Astani i Tel Avivu - čak 750, a u Parizu će imati priliku da odbrani 600, a u Torinu 1.500 bodova.

BONUS VIDEO: