Nestvarno

PETI TENISER SVETA NE MOŽE NIKOGA DA POBEDI! Muke se nastavljaju - izgubio od igrača koji je van top 100!

Autor Marina Periškić

Holger Rune je završio takmičenje na mastersu u Šangaju u drugom kolu za samo 69 minuta.

Izvor: Profimedia

Peti reket sveta Holger Rune poražen je u drugom kolu mastersa u Šangaju od Brendona Nakašima za neverovatnih 69 minuta, rezultatom 6:0, 6:2 koliko je Amerikancu trebalo da savladana Danca. Rune je pokazao apolutnu nemoć sa čak 24 neiznuđene greše, dok je njegov protivnik napravio samo četiri.

Nakašima postao je osmi igrač koji se nalazi van Top 100, a uspeo je da savlada nekog tenisera u Top 10. Veliki uspeh za Amerikanca i totalni debakl za Runea. Ove godine najviše je u istoriji takvih pobeda još od 1990. što nam pokazuje koliko je zgusnut kvalitet tenisa od pete do 120. pozicije.

Rune je ovim porazom postigao mnoge negativne rekorde, takođe upisao je najmanje osvojenih gemova Top 10 igrača protiv igrača van Top 100, takođe od 1990. Nakašima je odmah po završetku meča otkrio šta misli o protivniku. "Nije bio na vrhunskom nivou, ali sam želeo da prođem dalje i kontrolisao sam igru“, izjavio je Brendon ali nije hteo da ulazi u probleme koje je imao Rune.

Danac mora pod hitno da se vrati u formu jer ga očekuje odbrana titule u Parizu koju je osvojio prošle godine kada je savladao Novaka Đokovića. Na turniru u Šangaju zauzeo je njegovu svlačionicu (svaki od Top 10 ima svoju sobu u Kini), ali nije se dugo zadržao. Treba dodati i da je danski teniser u poslednje vreme imao velike probleme sa povredama, posebno sa leđima.

BONUS VIDEO: