Tenis

EVO KO STOJI NA PUTU ĐOKOVIĆA U PARIZU! Protivnik poznat - Novak već jednom ove godine slavio protiv njega!

Autor Marina Periškić

Novak Đokovića dobio je svog prvog protivnika na Mastersu u Parizu, a to je Argentinac Tomas Martin Ečeverija.

Izvor: Instagram/BastienFachan/printscreen

U drugom kolu Mastersa u Parizu, Novak Đoković će se suočiti s izazovom Tomas Martina Ečeverija, Argentinca koji je iznenadio sve prisutne svojom izvanrednom igrom protiv Miomira Kecmanovića. Ečeveri je uspeo da preokrene meč, pobedivši Kecmanovića rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 6:4).

Prvi reket sveta započeo turnir kao slobodan teniser u prvom kolu, dok je Ečeveri (34. teniser na svetu) imao zahtevan zadatak. Iako je Kecmanović u jednom trenutku izgledao kao favorit za pobedu, uspeo je argentinski teniser da se izbori sa svojim protivnikom i napravim preokret. Nakon što je Kecmanović osvojio prvi set sa rezultatom 6:4, činilo se da je na putu do pobede. Međutim, Ečeveri nije odustajao. Kecmanović je imao brejk prednosti u drugom setu, ali je Argentinac uspeo da se vrati i izbori taj-brejk. Čak je Miomir imao i meč loptu u taj-brejku, ali nije uspeo da je iskoristi.

Srpski teniser nije uspeo da pronađe način da se vrati u meč nakon nakon gubitka taj-brejka, što je Argentinac iskoristio i okrenuo u svoju korist. Ečeveri je dobrom igrom osvojio i drugi set rezultatom 6:4 i time je osigurao svoj prolaz u drugo kolo na turniru, gde ga sada čeka Novak Đoković. Ovo će biti njihov drugi susret, jer su se prethodno sastali u Rimu ove godine, gde je najbolji teniser sveta slavio sa ubedljivih 2:0 u setovima.

BONUS VIDEO: