STIGAO ODGOVOR!

EVO ZAŠTO SAM MU "SPUSTIO" SLUŠALICU! Novak posle ČETIRI meseca odgovorio bahatom Ameru: Uvek sve zagrlim, ali njega...

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković objasnio šta se to desilo između njega i Bena Šeltona na US Openu kada mu je "spustio" slušalicu.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković danas od devet časova počinje pohod na 25. grend slem u karijeri, a još se priča o njegovom prethodnom "mejdžoru" koji je osvojio na US Openu. Bio je fenomenalan po povratku u Sjedinjene Američke Države, a pažnju je posebno privukla njegova pobeda nad domaćim teniserom Benom Šeltonom. Ne samo da ga je razbio u polufinalu (6:3, 6:2, 7:6), nego mu je "spustio slušalicu" i tako odgovorio na njegovu bahatost u toku meča.

Nije želeo Đoković mnogo da priča o tome što se desilo na US Openu, pustio je čak i da ga mnogi prozivaju zbog tog poteza, pa čak i otac Bena Šeltona, međutim nekoliko meseci kasnije - konačno je priznao šta se to desilo između njega i Šeltona zbog čega je morao tako da odreaguje.

U intervjuu za "L'Ekip" govorio je o mladim teniserima, a potom su ga upitali za situaciju sa Šeltonom u kojoj su ocenili da je provocirao svog protivnika. To se nije dopalo Đokoviću: "Iskoristili ste reč provokacija. Ja nisam provocirao. To je bila moja reakcija na provokaciju koja je došla sa druge strane. To je bila reakcija na ponašanje Bena Šeltona koji se nije lepo ponašao na tom meču, kao ni pre samog meča. To je čitava priča. Kada god izgubim, ja zagrlim svog protivnika, čestitam njemu i njegovom timu. Ali, ako neko počne da se ponaša na nefer i nesportski način, ja reagujem!", objasnio je srpski teniser.

Nole je objasnio da "nikada ne provocira publiku" i da sve što vide na terenu od njega je reakcija na njihovu bahatost. "Ne, ja ih ne provociram da bi mi zviždali. To nikada nije slučaj. Ja više volim da igram u prijateljskoj atmosferi, zašto bih to iskreno radio sebi? Nije racionalno. Ja se adaptiram na određene situacije, kad se nešto desi, reagujem. Nemam nameru to da radim. Samo ako se neko ponaša nefer prema meni, bez poštovanja, reagujem, iako nekada i tolerišem", dodao je on.

Podsetimo, Ben Šelton je slavio Novakove greške na meču, i to vrlo glasno, tako da se tokom susreta moglo čuti i kako je čak komunicirao sa svojim stručnim štabom i "peckao" srpskog tenisera. Na takve stvari jednostavno Đoković nije želeo da ćuti, tako da je na kraju iskopirao njegovu proslavu sa spuštanjem slušalice.


Inače, Đoković i Šelton su u istoj polovini žreba na Australijan openu i moguće je da ih vidimo u osmini finala.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)