IDEMO!

NOVAK ĐOKOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Ide tamo gde nije bio PET godina!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković igraće u Indijan Velsu.

Izvor: Profimedia/Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial

Novak Đoković igraće na turniru u Indijan Velsu posle pet godina! Stigla je i zvanična potvrda na njegovom zvaničnom sajtu. Učestvovaće na takmičenju na kom je podizao pehar pet puta i sada će pokušati to da učini po šesti put. Biće mu to prvi turnir od Australijan opena i ispadanja u polufinalu od Janika Sinera.

Turnir se održava od 6. do 17. marta i titulu brani Karlos Alkaraz koji je prošle godine pobedio Danila Medvedeva (6:3, 6:2). Novak je te 2019. godine takmičenje završio već u trećem kolu, tada je izgubio od Filipa Kolšrajbera (6:4, 6:4). Miomir Kecmanović stigao je do četvrtfinala, a u polufinalu je Rafael Nadal preda omeč Rodžeru Federeru. Švajcarac je u finalu izgubio od Dominika Tima (3:6, 6:3, 7:5).

Još uvek nije poznato i hoće li Novak igrati celu američku turneju, tačnije hoće li iz Indijan Velsa otići u Majami gde se igra i drugi Masters (od 20. do 31. marta). Poznato je da Novak zbog odluke da se ne vakciniše nije imao mogućnost da učestvuje na turnirima u Americi. Sada više te vrste zabrana ne postoje.

Podsećanja radi Novak je turnir u Indijan Velsu osvajao 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. godine. Pre osam godina je u polufinalu pobedio Rafu Nadala (7:6, 6:2), pa je u finalu rutinski savladao Miloša Raonića (6:2, 6:0).

Izvor: Printscreen/novakdjokovic.com

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: