Tenis

VOLELA BIH DA NE ZNAM KOLIKO NOVCA DAJEM NA POREZ! Grend slem šampionka se oglasila: "Otac mi je sve objasnio"

Autor Nemanja Stanojčić

Koko Gof pričala je i o temi plaćanj poreza.

Izvor: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

Nagradni fondovi u tenisu sve su veći, posebno na grend slem turnirima, ali ne dobijaju šampioni pune svote novca. Deo toga odlazi i na porez koji je, u zavisnosti od države gde se turnir igra, različit. Najveći gubici su u Americi, pa je to bila jedna od tema o kojoj je pričala Koko Gof.

Ona je najveća nada američkog tenisa, osvojila je US open prošle godine i sada je progovorila o nečemu što je donekle i tabu tema. "Oduvek sam bila svesna da moram da plaćam porez, čak i kada sam bila maloletna. Rekla bih da plaćam porez još od kada sam počela da zarađujem novac", rekla je Gof u intervjuu za "The National".

Njen otac Kori Gof imao je veliki uticaj na nju. "Napunila sam 19 godina i tata mi je pomogao da shvatim koliko plaćam porez i kako sve funkcioniše u tom svetu. Volela bih da se vratim u vreme kada nisam znala koliko novca odlazi na to", našalila se ona.

Izvor: Profimedia

Upravo je zahvaljujući ocu ušla u sve tenisa, on je vodio na treninge od kada je bila mala, a posle velikih uspeha i proboja odlučio je da se povuče i da prepusti tu ulogu profesionalcima i da tu bude samo u ulozi mentora i savetnika. "Moj plan nikada nije bio da se on povuče na taj način, ali je i dalje tu, pomaže mi, trudi se da pravi ljudi budu pored mene. Oduvek je pričao da će da se povuče kada osvojim prvi grend slem", otkrila je Koko Gof.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: