Tenis

KAKO SAM POBEDIO NOVAKA? POJMA NEMAM! Rud otkrio šta mu je prolazilo kroz glavu kad se meč lomio!

Autor Nemanja Stanojčić

Kasper Rud stao je pred kamere posle pobede protiv Novaka Đokovića u Monte Karlu.

Izvor: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Novak Đoković ni iz trećeg pokušaja nije došao do prve titule u sezoni, zaustavljen je u polufinalu turnira u Monte Karlu. Kasper Rud ga je pobedio (6:4, 1:6, 6:4). Kako je meč izgledao iz ugla srpskog igrača možda i najbolje oslikava to što je u poslednjem gemu spasao dve meč lopte i onda na trećoj napravio duplu servis grešku.

Bila je to prva pobeda Norvežanina protiv Srbina iz šestog pokušaja. Kako je u tome uspeo? Kaže da ni sam ne zna. "Nemam prave odgovore, srećan sam, pamtitću ovaj dan dugo. Nikada pre nisam pobedio Novaka i jako sam srećan zbog toga. U šoku sam", rekao je Rud pred kamerama.

U trećem setu je vodio sa 4:1, pa je onda jedva uspeo da se izvuče. "Vodio sam u trećem setu, pa se on vratio, što pokazuje koliko su ti momci dobri pod pritiskom. U poslednjem gemu, na 0:40, pomislio sam 'neću valjda da dozvolim da mi meč ponovo isklizne'. Promašio je prvi servis, toliko brejk šansi je spasavao, pomolio sam se malo da bude dupla greška. Neko ili nešto je to slušao i eto. Bezveze je da se me čazvrši duplom, ali je meni pomoglo."

Za titulu igra protiv Stefanosa Cicipasa. "Uvek u tenisu ima još jedan meč .Prvi put igram finale na ovom turnriu, sjajan rezultat. Jurim drugu veliku titulu već dugo godina. Stef igra dobro, odličan je teniser, posebno na šljaci, imao je najviše uspeha na toj podlozi", zaključio je Rud.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: