Tenis

HAOS ZBOG NADALA, NISU MU DALI DA ODE! Podigao je ruku i nastao je delirijum - nestvarne scene u Rimu! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Rafael Nadal poslednji meč u Rimu

Izvor: R4924_italyphotopress / imago sportfotodienst / Profimedia

Španski teniski velikan Rafael Nadal dobio je dirljiv ispraćaj sa stadiona "Foro Italiko" u Rimu, nakon što je doslovno počišćen sa terena u meču 2. kola protiv Poljaka Huberta Hurkača (1:6, 3:6). Posle svog poslednjeg nastupa u "Večnom gradu", svi u gledalištu ustali su i ovacijama ispratili poslednji put rekordera turnira, koji je osvojio čak 10 titula u glavnom gradu Italije.

Pre svih, čestitao mu je Pojlak koji ga je danas pobedio. "Privilegija je da igram protiv svog idola i ne uzimam je zdravo za gotovo. Rafa Nadal, hvala ti što si nas decenijama inspirisao. Osećam ništa drugo osim poštovanje prema tebi".
Posle pozdrava na mreži, usledile su ovacije najvećem šampionu u istoriji Mastersa u Italiji. Pogledajte taj trenutak.

Posle meča, Nadal je na konferenciji za novinare bio upitan da li je ovo oproštaj. "Ne znam da li će ovo biti moj poslednji nastup ili ne. Naravno, mnogo su veće šanse da je danas bio poslednji put. Naravno, nisam čovek koji donosi odluke 'vruće glave', već pokušavam da prođe malo vremena, pa ćemo videti", kazao je on.

Nadal je ranije najavljivao da želi da igra na Olimpijskim igrama u dublu sa Karlosom Alkarazom. Da li će to ostvariti? "To sada izgleda teško... On se povredio u Madridu, ja nisam bio u dovoljno dobrom fizičkom stanju da igram pre toga i izgleda sve to teško, jer nema mnogo turnira na kojima možemo da igramo pre Olimpijskim igrama. Možemo samo u Rolan Garosu i to se neće desiti. Ponavljam, to izgleda teško"

Mnoge je iznenadilo to što Nadal nije hteo da izričito prizna da je poslednji put igrao u Rimu. "Nikad nisam rekao da će ovo biti moj poslednji put. To sam rekao za Madrid, jer to jeste bio slučaj, a ovde nisam 100 odsto siguran. Možda sam na 98 odsto, ali neću reći da je 100 odsto, kada nije"

(MONDO - M.Š)

Tagovi