PROVOCIRAO NOVAKA, A SAD JE ISPAO VEĆ U DRUGOM KOLU! Đoković mu "spustio slušalicu", pa ga preslišao i Italijan

Ben Šelton ispao je sa turnira u Ženevi, završio je takmičenje već u drugom kolu.

YOUTUBE/US OPEN CHAMPIONSHIPS/SCREENSHOT/TWITTER/TENNISTV/PRINTSCREEN

Ben Šelton neće imati šansu da igra protiv Novaka Đokovića na turniru u Ženevi. Došao je i američki teniser u Švajcarsku kako bi se što bolje spremio za Rolan Garos i ispao je već u drugom kolu. Izgubio je od Italijana Flavija Kobolija - 4:6, 7:6 (7:1), 6:2. Četvrti nosilac je tako ekspresno završio takmičenje.

Šelton je dospeo u centar pažnje na US openu prošle godine kada ga je Novak pobedio u polufinalu, pa mu je onda "spustio slušalicu" i tako odgovorio na njegov bahat potez u toku meča. Mnogi su ga tada prozivali i napadali, a on je imao dobar razlog za to.

"Iskoristili ste reč provokacija. Ja nisam provocirao. To je bila moja reakcija na provokaciju koja je došla sa druge strane. To je bila reakcija na ponašanje Bena Šeltona koji se nije lepo ponašao na tom meču, kao ni pre samog meča. To je čitava priča. Kada god izgubim, ja zagrlim svog protivnika, čestitam njemu i njegovom timu. Ali, ako neko počne da se ponaša na nefer i nesportski način, ja reagujem", objasnio je Đoković nekoliko meseci kasnije u itnervjuu za "L'Ekip".

Novak će tako u sredu izaći na teren i igraće protiv Janika Hanfmana (Nemačka) i biće to njihov prvi meč u karijeri. Taj duel neće početi pre 18 časova.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Djokovic u Areni  MONDO