Tenis

NOVAK DOŠAO KOD FEDERERA U GOSTE I ŠOKIRAO! Cela Švajcarska priča o njegovom obraćanju, nisu mogli da veruju

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je u zemlji Rodžera Federera pokazao poštovanje prema domaćinu tako što je na konferenciji za medije pričao na francuskom. Perfektnom!

Izvor: YouTube/Djoker Nole media

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo ATP turnira u Ženevi pošto je na 37. rođendan bio bolji od Janika Hanfmana iz Nemačke. Nakon 72 minuta igre, koju je doduše prekidala i kiša, Nole je slavio 2:0 (6:3, 6:3), a potom je od organizatora dobio i tortu koju je podelio sa skupljačima loptica i obezbeđenjem.

Navijači su čak otpevali Novaku i rođendansku pesmu, a i sam srpski teniser im je "uzvratio" na ovakvo gostoprimstvo. Đoković se obratio čitavom stadionu na francuskom jeziku (jednom od četiri zvanična u Švajcarskoj), a ono što je posebno oduševilo sve je što je i čitavu konferenciju za medije vodio na "jeziku domaćina". I malo je reći da je to učinio perfektno, zbog čega su posebno bili oduševljeni novinari koji nisu očekivali da se Đoković tako dobro snalazi.

Osim srpskog, Đoković govori i engleski, francuski, španski, italijanski, služi se nemačkim, dok je sve bolji i na kineskom čime je ne tako davno šokirao navijače i Olgu Danilović. A čini se da je u poslednje vreme posebno radio na francuskom koji je bio više nego perfektan.

Novak Đoković priča francuski u Švajcarskoj
Izvor: YouTube/DjokerNole Media

"Iznenađen sam podrškom i pozitivnom energijom koju sam dobio danas, odnosno prethodna dva dana. Imao sam malo problema posle kiše, ali sam našao ritam. Važno je bilo da napravim brejk u drugom setu i onda sam došao do važnih poena, kada sam terao rivala da igra potez više. Poslednja tri gema sam igrao na visokom nivou, a pošto mi je ovo prvi meč u Ženevi, zadovoljan sam. Potrebno mi je da odigram još mečeva kako bih dobio samopouzdanje pošto počinje Rolan Garos", iskreno je otkrio svoje motive igranja u Švajcarskoj Đoković.

Danas od 15.30 Novaka Đokovića čeka četvrtfinale Ženeve, ali još čeka da li će to biti protiv Šapovalova ili Grikspora čiji meč je prekinut juče. Šapovalov vodi 1:0 u setovima, dok je prekinuto na 3:3 u drugom.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)