Tenis

AMERIČKI TENISER ZBUNJEN ZBOG ĐOKOVIĆA! Novaku naneo bolan poraz, sad mu nije jasno šta se dešava!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji protivnik Novaka Đokovića smatra da bi Srbin mogao da ispadne u ranoj fazi Rolan Garosa.

Izvor: Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekadašnji američki teniser Sem Kveri analizirao je aktuelnosti u svetu tenisa, a jedna od glavnih tema njegovog gostovanja u jednom podkastu bila je forma Novaka Đokovića. Srpski teniser nije igrao nijedno finale iako sezona traje već pet meseci, što se u njegovoj karijeri jako retko dešavalo. Pored toga, Novak je odigrao premali broj mečeva, a nije ni u potpunosti spreman da odgovori izazovima na najzahtevnijim svetskim turnirima.

Formu za Rolan Garos pokušao je da pronađe čak i odlaskom na mali turnir u Ženevi, gde ga je Tomas Mahač zaustavio u polufinalu. ni tamo nije uspeo da dođe do samopouzdanja koje je neophodno za osvajanje grend slem titule, a koje mu je između ostalih poljuljao i Alehandro Tabilo neverovatnim rezultatom u Rimu. Čileanac je šokirao Đokovića, ali i Kverija koji nije mogao da prepozna Novaka na terenu.

"Ne znam šta se dešava sa Đokovićem. Gledao sam njegov meč protiv Tabila u Rimu. Izgledalo je kao da nije ni pokušao. Izgubio je 6:2 6:3. Nije bio mentalno u meču", rekao je Sem Kveri u podkastu nekadašnje teniserke Rene Stabs. Isti utisak imaju i mnogi drugi teniski stručnjaci, a za sada nije jasno šta sve muči najboljeg svih vremena. jasno je da se na promene u njegovom timu nadovezala loša forma, zatim i skandal na meču kada je pogođen flašicom, a sigurno uticaj ima i dug period bez osvojenog trofeja.

Novak Đoković je još tokom prethodne sezone siticao da ga u ovoj fazi karijere ne zanimaju pobede na manjim turnirima i nedelje na prvom mestu ATP liste, ali je redovno bio najbolji u oba parametra. Sada je situacija drugačija - Novak više ne dominira u velikim mečevima, gubi čak i od daleko manje kvalitetnih rivala, a ugroženo mu je prvo mesto. I dalje su cilj trofeji u Parizu - prvo Rolan Garos, pa Olimpijske igre - ali... Amerikanca ne bi iznenadilo da se ti pohodi završe neslavno!

"U ovom trenutku on je zabrinut samo za grend slemove, tako da mu verujem da će se psihički oporaviti i biti angažovan i spreman da ide na Rolan Garos. Međutim, on nikada nije došao na Rolan Garos u poslednjih 15, 16 godina sa tako užasnim rezultatima. Tako da me takođe ne bi čudilo ako izgubi rano od, znate, igrača kao što je Tabilo", dodao je Amerikanac.

Penzionisani američki teniser Sem Kveri igrao je 11 puta protiv novaka Đokovića i samo dva puta uspeo da zabeleži pobedu protiv najboljeg svih vremena. amerikanac je srpskog tenisera savladao na mastersu u Parizu 2012. godine i na vimbldonu 2016. godine, kada je novak bio prvi teniser planete i najveći favorit za osvajanje grend slem titule.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: