Tenis

MILOŠ I JA? BILA BI DOBRA REPREZENTACIJA! Aleksandar za MONDO otkrio vezu sa Crnom Gorom: Znam malo i srpski!

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksandar Vukić. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: EPA-EFE/LUKAS COCH

Aleksandar Vukić (28) ispao je sa Rolan Garosa na startu takmičenja, borio se i sa protivnicima i sa povredom i nije uspeo da dobije. Bolji od njega bio je Žižen Žang (Kina). Pošto na drugom grend slemu sezone postoje određeni protokoli po kojima zahtevaš intervju sa igračem pre meča, tako je i zahtev MONDA za razgovor sa njim dobio potvrdan odgovor. Doduše, ne onako kako smo želeli.

Zbog preklapanja termina sa konferencijom Novaka Đokovića sve je moralo da ide po ubrzanom postupku. Nadali smo se da će da pobedi i da će da bude bolje raspoložen. Nije tako ispalo, ali je i u nešto kraćem intervjuu pokazao da je odlično raspoložen. On ima crnogorsko poreklo, pa je iz tog razloga bio jedan od igrača sa kojim smo hteli da pričamo.

"Razočaran sam, naravno da nisam presrećan posle poraza. Ovo je tenis, ne možete da dobijete svaki meč. Čestitam protivniku, zaslužio je da prođe. Imao sam solidnu sezonu na šljaci, nisam uspeo da pobedim i to je to", počeo je Vukić razgovor za MONDO analizirajući razloge poraza.

Objasnio je dodatno šta se desilo i dodao da povreda ne bi trebalo da ugrozi njegov nastup na Vimbldonu. "U petak se to dogodilo, idem na magnetnu rezonancu, nadam se da nije previše strašno. Osećam neku vrstu neprijatnosti. Aduktor je u pitanju, imam problem sa lateralnim kretnjama. Razmišljao sam o svim mogućnostima i šta može da se desi na meču. Pozitivno je što sam izdržao četiri seta. Mislio sam da možda neću biti u stanju da igram, nisam mogao da podignem nogu."

Doša je zatim na red i deo na priču o njegovom poreklu i vezama sa Crnom Gorom. "Moji roditelji su iz Crne Gore. Rođen sam i odrastao sam u Sidneju. Porodica sa očeve strane je odande, rođak je došao u Pariz da me podrži, bilo je lepo što je tu. Bio sam blizu..."

Na pitanje da nešto kaže na srpskom, odmah se nasmejao. "Da, da znam. Pričam malo", nasmejao se i izgovorio to na srpskom jeziku.

I Miloš Raonić ima crnogorsko poreklo, pa je tako usledilo i pitanje o tome kako bi izgledalo da su njih dvojica igrala za reprezentaciju zajedno. "Možete da kažete to i za neke druge. To je na neki način bio san, bila bi dobra reprezentacija."

Nije imao priliku da upozna Raonića, bar ne za sad. "Moj otac zna njegovog ujaka, nema mnogo ljudi u tom delu, išli su zajedno u školu ili tako nešto, tako da tako znam Miloša."

Jedan od detalja koji mnogi nisu znali jeste da je Aleksandar u kvalifikacijama za Rolan Garos 2020. godine pobedio Karlosa Alkaraza. "Drugi put sam u glavnom žrebu. Sećam se tog meča, bio je oko 200. mesta na rang listi, mlad, sa 16-17 godina. Igrali smo u prvom kolu kvalifikacija. Moglo je tad da se vidi da ima tu sirovu snagu, atleticizam, Ferero je bio tada tu. Bilo je mnogo oči koje su gledale, ne mene, već njega. Šalu na stranu, malo sam se opustio u nastavku meča i dobio. Igrao sam i protiv Sinera nekoliko puta. Postoji razlika između njih dvojice, nema mnogo igrača protiv kojih igraš i osetiš tu veliku razliku u nivou. Obično je blizu, odluči nekoliko poena, ali takvi momci. Osetiš da je drugačije", zaključio je Vukić.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO: