Tenis

GLEDAJTE U NOVAKA, SLEDI KREŠENDO! Svi su otpisali Đokovića osim legendi: Ako nađe neprijatelja...

Autor Milutin Vujičić

Tim Henmam i Aleks Koreča veruju u Novaka Đokovića i njegov uspon forme na Rolan Garosu.

Izvor: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Srpski teniser Novak Đoković večeras počinje učešće na Rolan Garosu protiv Pjer-Iga Erbera, a bez obzira na to što je aktuelni branilac trofeja i prvi na ATP listi, mnogi mu ne daju prevelike šanse. Štaviše, i sam Đoković je pred start turnira rekao da ima "slaba očekivanja i veliku nadu", na šta nismo navikli od njega.

Ipak, bivši teniser Tim Henman poručuje da je "forma prolazna, a klasa večna", dok njegov kolega Aleks Koreča sa "Eurosporta" dodaje da će Srbin sigurno igrati bar polufinale u Parizu. Da li je to moguće, ako znamo da se nije prolavio ove sezone na šljaci i ima učinak od šest pobeda i tri poraza? "Sa svojim iskustvom, Đoković ne treba da brine šta se desilo u poslednjih četiri-pet meseci, samo treba da se fokusira na svoj meč prvog kola", poručio je Tim Henman i rekao da za njega sve može da "klikne" u samo nekoliko setova, posebno ako "pronađe neprijatelja" i izazov u svemu ovome.

"Ja ne verujem u statistiku uoči turnira, zna Đoković bolje od svih šta je potrebno da biste osvojili grend slem i ako uspe da dobije prvih nekoliko rundi, biće jedan od favorita", objasnio je Henman rekavši da je u ovoj fazi karijere za Đokovića najveća motivacija ipak na turnirima "velike četvorke" i da zbog iskustva nema razloga ni za kakvu paniku: "Mislim da ćemo videti skroz drugačijeg Đokovića!", dodao je Englez.

Istog mišljenja je i Koreča dodajući da je Đoković čuvao energiju i fokus za Rolan Garos, primećujući da kod njega nema istog žara kada igra masterse i grend slemove. "Zna da sada kada dođe na Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre ili US Open, mora da pruži sve što ima. Zato bismo mogli da vidimo 'krešendo' njegove forme, iako će verovatno i patiti u nekim trenucima. Ali, verujem da ćemo videti onu dobru verziju Đokovića, ne bih se iznenadio da dođe bar do polufinala", kazao je Koreča i rekao da će ova godina biti presudna za Đokovićevu karijeru - ako osvoji još jedan grend slem, opet će osetiti glad.

Podsetimo, u Đokovićevoj strani žreba je Aleksander Zverev, koji je na startu turnira izbacio Rafaela Nadala što je gledao i srpski teniser, dok su na suprotnoj Karlos Alkaraz i Janik Siner.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)