Tenis

NOVAK POKAZAO DA JE NAJVEĆI SVIH VREMENA! Francuskinja otkrila zašto nije slavio poene u Parizu!

Autor Dušan Ninković

Novak Đoković nije burno proslavljao poene zbog bolesti sina njegovog prvog protivnika u Parizu.

Izvor: MOHAMMED BADRA/EPA

Najbolji teniser svih vremena prošao je u drugo kolo Rolan Garosa, pobedom nad domaćim teniserom Pjer Igom Erberom u utorak uveče. Iako nije igrao na najvišem nivou, Đoković je uspeo da rutinski preskoči prvu prepreku na drugom grend slemu sezone, a njegovo ponašanje tokom meča privuklo je mnogo pažnje.

Ljubitelji tenisa iz čitavog sveta primetili su da Novak Đoković tokom meča nije pokazivao emocije, što je njegov karakterističan način ponašanja. Posebno kada osvoji poene, Novak zna burno da ih proslavi, često i uđe u konflikt sa domaćom publikom. Nekadašnja teniserka Marion Bartoli smatra da se Đoković kontrolisao jer je sin njegovog protivnika bolestan!

Erberovom četvoromesečnom sinu Leandreu dijagnostifikovan je urođeni hiperinsulinizam, retka genetska bolest zbog koje je nedavno imao tešku desetočasovnu operaciju na pankreasu. Bartoli, koja je gotovo uvek na novakovoj strani, prokomentarisala je tu situaciju. "Mislim da se Novak kontroliše i suzdržava. Verovatno je čuo za bolest Pjer Igovog sina. Želi da mu pokaže poštovanje", rekla je Marion.

Novak nije davao izjave o bolesti Erberovog sina, a znajući koliko je posvećen tenisu sigurno je obavešten o drami koji je preživeo njegov rival. Ukoliko se zbog toga kontrolisao i mirno osvajao bodove protiv francuskog tenisera, novak Đoković je još jednom pokazao da je veći čovek nego teniser, a najbolji je u istoriji svog sporta!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: