Tenis

IGRAO DO JUTRA, PA SE POZVAO NA ŽURKU! Novak napravio spektakl na terenu: "Zovite i mene!"

Autor Dušan Ninković

Spektakularan meč, pa spektakularne izjave, kako smo i navikli od Novaka Đokovića.

Izvor: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković odigrao je spektakularan meč na Rolan Gaorsu - nakon četiri i po sata tenisa, u 03:07 po našem vremenu, savladao je italijanskog tenisera Lorenca Musetija koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri., Italijan je bio fantastičan, ali ne i dovoljno dobar da pobedi najboljeg na svetu - nakon pet dramatičnih setova bilo je 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0).

Odmah nakon velike pobede Novak je imao kratak razgovor na terenu sa legendarnim Aleksom Korečom, koji se fantastično snašao u ulozi voditelja programa. Nakon jednog od najboljih mečeva ove godine u svetu tenisa nije postavio pitanje Novaku, pusti ga je da priča šta god želi. I dobili smo spektakl!

"Hvala vam mnogo. Malo ću pričati na francuskom, malo na engleskom. Želim da čestitam Lorencu, šteta što je izgubio. Ovako kasno ili ovako rano završiti meč porazom... Igrao je neverovatan meč, bio je jako blizu da dobije ovaj duel. Uspeo sam da odlučim četvrti set, kada je on bio bolji igrač na terenu. Bilo je neverovatno to kako je on igrao, pravio je malo grešaka i bio sam u velikom problemu", rekao je Đoković nakon pobede.

U jednom trenutku je publika u Parizu hrabro stala na stranu Novaka Đokovića, iako uglavnom navija za autsajdere. Rešili su da poguraju najboljeg svih vremena, zbog čega im se zahvalio! "Publika ovde je zaslužila sve ovo. Dali ste mi energiju, dali ste mi snagu, hvala vam na svemu tome. Prosto neverovatno da ste još uvek ovde. Naročito ova deca, treba da idete da spavate. Zahvaljujem vam se. Možda i moj najbolji meč ovde ikada. Hvala vam za sve što ste uradili. Morate da spavate. Idite da spavate, iako neće biti lako zbog adrenalina. Ako organizujete žurku, zovite me", ispričao je Novak uz osmeh, ali će prvo morati da porazgovara sa medijima.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: