Tenis

UZALUD SABOTIRATE ĐOKOVIĆA! U tri ujutru srušio Federerov rekord, da pokaže ko je pravi gazda!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković opet srušio rekord Rodžera Federera kome na kraju karijere teško da će ostati po još koji.

Izvor: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimed

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je prethodne noći pobedio Lorenca Musetija, posle velikog preokreta. Zbog velikog propusta organizatora, Đoković je bio nateran da svoj meč na "Šatrijeu" igra do tri ujutru, ali ga ni to nije zaustavio da pobedi mladog Italijana - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0.

Bruka će živeti zauvek i to se pokazalo i na primeru navijača koji su "bežali" sa stadiona, ali kada Novak uz sebe ima podršku kao što je Jelena, može da pomera i planine - a ne Musetija. Nepoštovanje kakvo vidimo prema Đokoviću, najuspešnijem teniseru svih vremena, oseća se na svakom koraku u Parizu, međutim čak ni "slučajnost" da se baš njegov meč nađe poslednji na programu uz "ubacivanja" drugih ne mogu da pomognu Rodžeru Federeru.

Imao je veliki razlog Federer da navija protiv Đokovića na Rolan Garosu pošto mu "skida" još jedan rekord. Pobedom u tri ujutru, Đoković je izjednačio rekord Federera po ukupnom broju pobeda upisanim na grend slem turnirima. Sada obojica imaju po 369, dok mora da se kaže da je Đokoviću trebalo manje vremena za to.


Ujedno, Đoković će u ponedeljak protiv Fransiska Serundola imati priliku da "obriše" još jedan rekord Rodžera Federera iz istorije, što mu je postala specijalnost prethodnih godina. Pa nek zakažu i na Mesecu meč ako hoće...

Podsetimo, Novak Đoković je jedini teniser u istoriji koji je makar tri puta osvojio svaki grend slem, a njegov skor na ovim turnirima je impresivan. Ima 94 pobede i devet poraza na Australijan openu, od sinoć 95 pobeda i 16 poraza na Rolan Garosu, pa 92 pobede i 11 poraza na Vimbldonu, odnosno 88 pobeda i 13 poraza na US Openu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)