Tenis

SKANDAL SUDIJE U 2.55 UJUTRU! Kaznio je Novaka, čak je i rival pobesneo: Šta to radiš, čoveče!? (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković imao obračun sa sudijom usred noći zbog njegovog nerazumevanja situacije.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je posle velikog preokreta pobedio Lorenca Musetija 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0), a zbog propusta organizatora morao je da igra do kasnih jutarnjih časova. I ne samo da je Đoković morao da se bori sa umorom u tri ujutru, nego i sa sudijom koji je bio rigorozan po pitanju pravila ne obraćajući nikakvu pažnju na stvarne uslove u Parizu.

Egipćanin Adel Nour, koji je u prvom setu inače Đokoviću ukrao čist poen, imao je "šou" u petom setu. Pri rezultatu 4:0 za Novaka, spremao se srpski teniser da servira, ali već nije mogao da stoji na nogama. Zato je usporio i prekršio potrebno vreme za servis, a sudija nije uzeo u obzir koliko je umoran.

Dao mu je opomenu i oduzeo prvi servis, zbog čega je Đoković odmahnuo u neverici, a čak je i njegov protivnik Museti rekao da to nije fer. Tražio je da mu vrati prvi servis i da pokaže razumevanje, ali je Adel Nour to ignorisao.

"Postupio si u skladu sa pravilima, ali nemaš razumevanja", rekao je Đoković koji je potom došao do još dva laka gema.


Podsetimo, Novak Đoković će u ponedeljak igrati meč osmine finala protiv Fransiska Serundola koji je iznenadio Tomija Pola, a na tom meču će i zvanično imati priliku da sruši rekord Rodžera Federera. Trenutno su izjednačeni sa po 369 pobeda na grend slem turnirima, ali jasno je da će ga Nole i te kako nadmašiti.

Pročitajte i reportažu našeg novinara Nemanje Stanojčića koji je gledao meč Novaka Đokovića uživo celu noć.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)