Tenis

UH... ZNAO SAM DA ĆETE TO DA ME PITATE! Novak uzdahnuo, pa prekinuo novinarku u Parizu!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković nije želeo da priča o skandaloznom rasporedu i organizaciji na Rolan Garosu.

Izvor: Youtube/Tennis Actu TV/printscreen

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je posle velike drame napravio preokret protiv mladog italijanskog "lava" Lorenca Musetija. Na kraju, Đoković je slavio 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) kada je na časovniku pisalo 03.07, što je posledica samo katastrofalne organizacije turnira.

Kiša je padala opet skoro ceo dan u Parizu, a organizatori su "uglavili" još jedan meč u program pre nego što je Đoković trebalo da izađe na teren. Tako je morao da čeka da završe svi kako bi igrao protiv Musetija, što je za posledicu imalo da gledamo meč koji se najkasnije završio u istoriji Rolan Garosa. I pored svega, Đoković je pokazao da je gospodin jer nikako nije želeo da posle onakve borbe to bude fokus medija.

"Uh... Znao sam da ćete me to pitati, ali ne bih da pričam o tome. Imam mišljenje, ali... Ima važnijih stvari od toga. Pre svega Musetijeva igra, neću o rasporedu. Moglo je drugačije to da se reši. Ima lepote u tome da se pobedi u 3 ujutru, posebno ako pobediš, ali moraću da uključim svoje mlade gene i da se oporavim što pre", rekao je uz osmeh Đoković.

"Bio sam u problemu i svaka čast Musetiju što me je naterao da mi bude teško, držao je visok nivo tenisa, znao je šta da radi. Osvajao je teške poene, dobro je servirao, gađao uglove, trčao... Nisam se dobro osećao igrajući protiv njega, ali stvarno mislim da mi je publika dala energiju kada su počeli da skandiraju moje ime. Osetio sam novi talas energije i snage, od tog momenta sam igrao fantastično. Peti set je bio vrhunski. Samo sam nastavio da se borim i hvala svima koji su ostali do kraja. Čuo sam da je ovo najjduži meč u istoriji, drago mi je da sam deo istorije. Teško je prihvatiti kada ovako izgubiš, ali...", rekao je Đoković i dodao da su uslovi bili nemogući za igru, pa se naterao da igra do krajnjih limita.

Novak Đoković
Izvor: YouTube/Tennis Actu

Pročitajte i reportažu našeg kolege Nemanje Stanojčića koji je pratio meč na "Šatrijeu" uživo, a pogledajte i trenutak koji je Nole imao sa Jelenom, možda i odlučujući na meču. Takođe, podsetimo da je Đoković ovom pobedom izjednačio rekord Rodžera Federera na grend slemovima i u ponedeljak protiv Fransiska Serundola će pokušati da ga obori.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)