JELENA REKLA SAMO 4 REČI NA TRIBINAMA: Novak proključao, pogledajte snimak!

Pogledajte trenutak kada je Jelena Đoković poslala poruku Novaku dok se mučio.

Eurosport/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se uz mnogo muke u osminu finala Rolan Garosa. Morao je Đoković da igra do tri ujutru kako bi pobedio mladog "lava" Lorenca Musetija, ali na kraju je uspeo uprkos sramnoj organizaciji. Na kraju, u najkasnijem meču u istoriji Rolan Garosa, Đoković je pobedio 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) pokazavši da mu opet niko ništa ne može!

Gubio je 2:1, bio na konopcima, ali je pronašao opet snagu koju niko drugi nema na svetu. Ključni trenutak desio se u četvrtom setu, u prvom servis-gemu za Đokovića, kada je uz mnogo muke uspeo da potvrdi servis. Izjednačio je na 1:1, a od tog trenutka dobio je 11 gemova i izgubio samo dva. Možda i ključnu ulogu imala je njegova supruga Jelena Đoković koja je sa tribina uspela da ga motiviše da ne odustane.

"Hajde, možeš ti to!", vikala je Jelena Đoković svom suprugu koji je tražio motivaciju, pogledao ju je i osmehnuo se, a onda kao u transu zaigrao i pokazao Lorencu Musetiju da je s razlogom najveći teniser u istoriji tenisa. Pogledajte taj trenutak koji je na kraju možda i odlučio:


"Imao sam malu razmenu osmehu sa Jelenom. Ona mi je novi psiholog, novi-stari. Hvala svima što ste ostali. Ovo su istorijski trenuci. Treće kolo, nije kraj turnira. Ovakvi mečevi zauvek ostaju", rekao je Đoković sa osmehom novinarima.

Takođe, Novak Đoković je priznao da ga je publika i te kako motivisala jer je počela da skandira njegovo ime, pa je tako u sebi našao energiju koja je bila potrebna da se "sprži" Italijan. Tako je 37-godišnjak uspeo da ispiše istoriju na Rolan Garosu i tek će, pošto ga još jedna pobeda deli od još jednog rekorda Rodžera Federera.

Pročitajte i reportažu našeg kolege Nemanje Stanojčića koji je uživo u Parizu gledao triler dok su mnogi spavali.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Goran Ivanišević o Novaku Đokoviću  MONDO/Nemanja Stanojčić

(MONDO - M.V.)