Tenis

ŠOK NA ROLAN GAROSU, ISPAO BIVŠI BROJ 1: Čisti se žreb za Novaka, "odleteo" još jedan veliki rival!

Autor Nikola Lalović

Ni ove godine nije uspeo nekadašnji broj jedan da se izbori za nešto bolji rezultat na Rolan Garosu.

Izvor: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković tek što je počeo svoj meč četvrtog kola Rolan Garosa, a već je jedan njegov veliki rival ispao sa turnira! Peti nosilac i nekadašnji svetski broj jedan Danil Medvedev ispao je u prvom meču četvrtog kola muškog singla od Australijanca Aleksisa De Minora 4:6, 6:2, 6:1, 6:3.

Rus inače ne voli da gira na šljaci i tu je ubedljivo najlošiji od svih podloga, a najviše je u Parizu dogurao do četvrfinala 2021. godine kada ga je izbacio Stefanos Cicipas u tri seta. 

Ove godine je dobro počeo, dobio je Dominika Kepfera u četiri seta u prvom kolu, zatim mu je Miomir Kecmanović predao meč u drugom kolu, da bi savladao Tomaša Mahača 3:1. Sada je ipak ispao i tako se "sklonio" iz Novakovog dela žreba. Mogao je da se nađe sa Aleksom Zverevom ili Holgerom Runeom u četvrfinalu, a onda bi potencijalno mogao da igra sa najboljim ikada.

Na Rolan Garos je ove godine stigao kao peti nosilac i trenutno je daleko od prvog mesta na ATP listi koje je držao neko vreme. Ipak pošto je odigrao mnogo bolje nego prošle godine i uzeo čak 190 bodova više on je za sada na putu da se popne za mesto više na ATP listi nakon turnira u Parizu i da pretekne Aleksa Zvereva. Ipak, ako Zverev stigne do finala zadržaće četvrto mesto. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: