Tenis

HTEO SAM DA PREDAM MEČ! Đoković progovorio o mukama: Rekli su da ne smeju više lekova da mi daju!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pričao je o povredi kolena i svemu što se dogodilo na meču... Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković napravio je još jedan nestvaran preokret. U dva dana uspeo je da se vrati i da pobedi iako je i protiv Lorenca Musetija i Fransiska Serundola gubio sa 2:1 u setovima. Ni to nije moglo da ga zaustavi na Rolan Garosu. Čak ni to što je protiv Argentinca igrao praktično na jednoj nozi veći deo meča.

Posle 6:1 u prvom setu, na startu drugog set okliznuo i povredio koleno. Imao je medicinski tajm-aut, razgovore sa lekarima, pio je lekove. Priznao je da je u tim momentima razmišljao da preda meč. "Kada sam razmišljao da li da predam? Odmah posle povrede sam pričao sa fizioterapeutom, imao sam medicinski tajm-aut. Video sam da to nije pomoglo mnogo. Uradio je najbojli mogući posao naravno, samo sam shvatio da ne može da se reši, nego da može da se održava na određen način. Alehandro, fizio iz ATP je to i uradio i zahvalan sam mu. Video sam da ne mogu da dam 100 odsto, da ne mogu da menjam pravac, da ne mogu da trčim na njegove drop-šotove i on je to video, igrao je tako. Većinu tih poteza sam samo gledao, nisam se pomerao", rekao je Đoković.

Sredinom četvrtog seta imao je Fransisko vođstvo od 4:2 i servirao, izgledalo je da će napraviti senzaciju. Ali, onda je Novak proigrao. "Znam da ni njemu nije lako da igra protiv nekoga ko se ne kreće dobro dva seta i onda krene da se kreće odlično. Naravno da razumem da to nije idealna situacija za njega. Mogu da ponovim to još jednom. Nastavio sam, jer sam želeo da vidim da li će još neki lek koji popijem da mi pomogne da sprečim neke limite i to se desilo. Posle trećeg seta sam dobio još lekova, rekao mi je da je to maksimum koji može da mi da i to je bilo dovoljno. Mogao sam da igram najbolje na kraju meča", zaključio je Đoković.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: