MONDO U PARIZU

RODŽERE, NOVAK TI JE OTEO JOŠ DVA REKORDA! Đoković reagovao na istorijske podatke: Nemam problem to da kažem

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković oborio je još jedan rekord i prestigao Rodžera Federera. Od izveštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

Izvor: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Novak Đoković je neuništiv. Čak i kada je na konopcima, kada situacija deluje bezizlazna i kada njegov protivnik vodi i ide ka pobedi, on nađe način da se vrati. Tako je bilo na poslednja dva meča na Rolan Garosu, prvo protiv Lorenca Musetija, pa onda i protiv Fransiska Serundola. Oba puta nadoknadio je 1:2 u setovim i pobedio.

Upravo je trijumf protiv argentinskog igrača doneo srpskom asu i dva nova rekorda. Prvi je taj da mu je to bila 370. pobeda na grend slem takmičenja. Pre meča su Rodžer Federer i on bili izjednačeni sa po 369. trijumfa, a sada je sam na vrhu Srbin. Teško da će taj rekord ikada da bude dostignut...

Priznao je i Novak da mu to prija i da je to jedan od njegovih motiva što igra tenis i dalje. "To mi je prvi rekord danas. Lepo je naravno da godi kada čuješ da si postavio, oborio neki novi rekord. Odavno sam krenuo istoriju da pišem. Na to sam usresređen i ne ustručavam se da kažem da me rekordi i pisanje novih stranica istorije, da je to nešto što želim i da me to motiviše", rekao je Đoković.

Nije mu to jedini rekord, ujedno je po 59. put prošao u četvrtfinale grend slem turnira. I taj rekord držao je Rodžer. Novak je krenuo da mu "skida" rekord po rekord i nema nameru da se u tome zaustavi!

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: