Tenis

AMERIKANAC BLJUJE VATRU NA ROLAN GAROS: Zbog vas se Novak povredio, apsurdno je šta radite!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnjui prvi reket sveta Džon Mekinro je istakao da su čudne odluke organizatora doprinele da se Novak Đoković povredi.

Izvor: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković je uspeo da napravi čudo i da povređen, umoran i slomljen posle neverovatne odluke Rolan Garosa da ga natera da igra pet setova do tri ujutru u Parizu pobedi Fransiska Serundola 6-1 5-7 3-6 7-5 6-3. Ostavio je u neverici tenisku publiku i stručnjake, a kao po običaju prvi koji je stao uz Srbina je Džon Mekinro. 

Napao je organizatore Mekinro i istakao da su svi problemi sa kolenom i povredom koje je osetio Novak posledica toga što je morao da sa 37 godina igra meč do tri ujutru. Nekadašnji svetski broj jedan i višestruki grend slem šampion je apelovao da se uradi nešto povodom kasnih mečeva na turu. 

"Morate da znate da je to uticalo na povredu. Ako su ti određeni delovi tela stegnuti, a siguran sam da su njemu bili, onda se dešavaju stvari koje vas dovode u nevolju. Deluje da se desila nekakva hiperekstenzija kolena. Pretpostavljam da je sada spreman da uzme najjači lek protiv bolova koji je legalan", rekao je Mekinro. 

Na sam dan odigravanja meča sa Lorencom Musetijem padala je kiša i organizatori su odjednom rešili da na "Filip Šatrije" uglave nastavak duela Zizua Bergsa i Grigora Dimitrova.Bugarin je pobedio 6:3, 7:6, 4:6, 6:4, ali je taj meč napravio ogromnu pometnju u rasporedu. 

"Možda je trebalo razmisliti dva puta oko stavljanja Zizua Bergsa sa Grigorom Dimitrovom na teren nekoliko sati. To je potpuno poremetilo kompletan raspored kada je Novak ušao na teren u 22:30 umesto u 20:15. Svi su se zapitali: 'Šta?' Razumem da oni žele da se sve završi i to skroz ima smisla, ali hajde molim vas, bilo je apsurdno", naglasio je on. 

Novak Đoković sada čeka ispitivanja, procene lekara, ali i svog tima i onda će saopštiti da li će uopšte moći na teren u četvfrinalu. Tamo mu je u repreizi finala iz prošle godine rival Norvežanin Kasper Rud. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: