Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ JUTROS OPERISAN! Šok vest iz Pariza - Srbin ne ide na Vimbldon!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je jutros operisan zbog problema sa kolenom i zbog toga najverovatnije neće moći da igra na Vimbldonu.

Izvor: Ibrahim Ezzat/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković jutros je operisan u Parizu, javili su francuski i italijanski mediji. Đoković se povukao u utorak sa Rolan Garosa zbog napuknuća medijalnog meniskusa desnog kolena i vrlo brzo je zajedno sa doktorima i svojim timom doneo tešku odluku da ide "pod nož".

Razlog zbog kog je Đoković brzo morao da donese odluku je što je pred njim najvažniji deo sezone, koji je apostrofirao još od početka godine. Đoković želi da Srbiji donese zlato sa Olimpijskih igara u Parizu i zbog toga je odmah odlučio da operiše koleno, a prema prvim informacijama sledi mu pauza od najmanje tri nedelje. Ujedno, to znači da će Đoković "žrtvovati" Vimbldon i jako su male šanse da igra na ovom turniru, njegovom omiljenom.

Što se tiče datuma, vredi istaći da je Vimbldon na programu već od 1. jula, a čak i da se Đoković oporavi - pitanje je da li bi igrao jer bi morao da se "prešalta" na travu. To možda ne bi bilo najbolje za njegovo koleno, ali i za igru jer se taman "podesio" za šljaku, na kojoj će se igrat i tenis na Olimpijskim igrama od 27. jula do 4. avgusta.

"Veoma sam tužan što objavljujem da se povlačim sa Rolan Garosa. Igrao sam svim srcem i dao sve od sebe u jučerašnjem meču, ali nažalost zbog kidanja medijalnog meniskusa u desnom kolenu - zajedno sa timom sam doneo tešku odluku posle konsultacija. Želim svima mnogo sreće tokom ove nedelje, dok se takođe iskreno zahvaljujem i navijačima za ljubav i podršku. Vidimo se uskoro, srdačno Nole", napisao je srpski teniser po povlačenju sa Rolan Garosa.

Zbog povlačenja sa Rolan Garosa, Nole je izgubio 1.600 bodova i već od ponedeljka neće biti prvi teniser sveta jer ga je sada preskočio Janik Siner, novi broj jedan. Uz to, ako se Đoković ne pojavi na Vimbldonu, očekuje ga gubitak još 1.200 bodova jer "brani" finale iz prošle godine i moglo bi da se desi da na Olimpijske igre ide tek kao treći nosilac.

Poznati doktor Moma Jakovljević, zamenik direktora bolnice "Dragiša Mišović" u Beogradu, otkrio je za MONDO i kakva pauza je pred Noletom: "Ako je pukao meniskus onda povreda može da se reši i neoperativno i operativno. Ako je pukao mora da se leči operacijom. Da li će da se skida parcijalno ili ceo ili da se prešije meniskus. Ako se prešije, onda je oporavak šest nedelja, ako se vadi ceo onda je kraće", poručio je Jakovljević i dodao da se Đokoviću desilo "manje od dva zla".

Podsetimo, Novak Đoković se povredio na meču protiv Musetija zbog katastrofalne organizacije turnira, pošto ne samo da je igrao u tri ujutru, nego ga nisu poslušali ni za ogromne količine šljake na terenu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)