BRUKA! OPTUŽILI NOVAKA DA JE LAŽIRAO POVREDU I OPERACIJU: Mi u Švajcarskoj znamo sve, to je uništilo Rodžera!

Švajcarci ne veruju da je Novak Đoković uopšte operisao meniskus, idu čak dotle!

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Opet ne veruju Novaku Đokoviću! Najbolji teniser ikada se povredio u četvrtom kolu Rolan Garosa u meču sa Fransiskom Serundolom, nakon toga je operisan, ali to nije dovoljno da ubedi strane medije da nešto nije u redu. Kao i uvek kada se povredi, nađe se neko da sumnja. Sada je Danijel German na švajcarskom "Noje Ciriher Cajtungu" napisao tekst pod naslovom "Čudesno ozdravljenje Novaka Đokovića - sada Srbija ima koleno nacije"!

"Tri nedelje nakon njegove povrede Đoković je već na teniskom terenu. Da li je zaista imao operaciju ili je cela stvar bila samo blef?", pita se na startu teksta ovaj švajcarski novinar. On navodi da je Vimbldon najvažniji događaj teniske sezone, a da su sada favoriti za njegovo osvajanje Janik Siner i Karlos Alkaraz.

"A onda je tu i Novak Đoković. Srbin je već osvajao turnir u Londonu sedam puta. Sa novom titulom bi se poravnao sa Rodžerom Federerom. Dugo je delovalo da bi Federer mogao bar ovaj rekord da sačuva ispred 37-godišnjeg Srbina. Pre godinu dana je Srbina neočekviano dobio Karlos Alkaraz u finalu. Sada pred naredni pokušaj on je povredio koleno na Rolan Garosu pre samo tri nedelje i morao je da preda četvrfinale Kasperu Rudu. Već sutradan je rekao da je operisao meniskus u Parizu", prisetio se German, a onda odapeo otrovne strelice ka Novaku!

Setio se Danijel German situacije sa Rodžerom Federerom koji je posle poraza od Novaka povredio meniskus i nikada više nije bio isti. Na kraju se posle godinu i po dana pokušaja da se vrati na teren povukao 2022. godine na Lejver kupu u dubl meču sa Rafaelom Nadalom. "Operacije kolena su za tenisere nezgodne. Ovo je jako poznato, makar u Švajcarskoj. Kada je 2020. godine dan nakon poraza od Đokovića Rodžer Fderer povredio meniskus to je bio početak kraja njegov velike karijere. Pokušavao je posle toga godinu i po dana da se vrati na teren, ali ipak njegovo koleno nije dozvolilo da igra takmičarski tenis. Povreda je pratila povredu i u jesen 2022. godine je morao da se povuče na Lejver kupu."

Novak je sada posle manje od tri nedelje ponovo na terenu i za sada dobro izgleda. Vit Kopriva mu nije bio problem, videćemo kakva će situacija biti sa malo poznatim Džejkobom Firnlijem, ali naravno da mu sada Švajcarci ništa ne veruju... "Đoković sa druge strane hoće da igra sa rivalima manje od tri nedelje posle operacije. Uvek je bilo brzih oporavaka od operacija kolena. Švajcarska se sa setom seća "kolena nacije" Pirmina Zurbrigena koji je povredio meniskus na spustu u Kicbilu 1985. godine i onda se operisao. Pred Svetsko prvenstvo u Bormiju negov oporavak je bio trka sa vremenom. Cela država je navijala za njega i on je uspeo. Uspeo je da se oporavi i osvoji zlato u spustu i kombinaciju kao i srebro u veleslalomu. Njegov spust je gledalo 1.700.000 ljudi i to je još uvek rekord na švajcarskoj televiziji", navodi German, a onda je izneo neverovatnu tezu. Skijanje je za kolena lakše od tenisa!

"Skijanje je manje stresno za koleno od tenisa! Đoković ima sjajne mišiće, koji su mu možda pomogli. Bez obzira na to sumnje su sve veće u u to da li je zapravo imao operaciju početkom juna i da li je njegovo obraćanje tada bilo marketinški trik. Bilo kako bilo dominator na turu koji je sada drugi na svetu trenirao je na travi Vimbldona proše nedelje. Rekao je da je za savete zvao Stena Vavrinku i Lindzi Von koji imaju iskustva u prevazilaženju povreda", završio je svoj tekst Danijel German. 

Novak je mnogo pričao o svojoj povredi, operaciji, tome kako se oseća na terenu i van njega povodom toga, a videćemo već u drugom kolu kako izgleda na terenu. Za sada je srećom izgledao odlično- 

(MONDO, NZZ, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO/Milutin Vujičić