IGRAĆU TAMO, NISAM BIO PET GODINA! Đoković otkrio plan, samo je jedan Srbin popularniji u tom delu sveta!

Novak Đoković je u jednom od mnogobrojnih intervjua koje je dao na Vimbldonu potvrdio da će da igra u Kini ove godine.

Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković na Vimbldonu juri osmi pehar, ukupno 25. u karijeri na grend slemovima. U sredu ga čeka duel sa Džjkobom Firnlijem i između ta dva meča pričao je za mnoge medije. Kako na konferenciji, tako i na samom kompleksu. Dao je i intervju za jednu kinesku televiziju i otkrio je kakav plan ima za kraj sezone.

Potvrdio je da će igrati u Kini, najverovatnije na oba turnira i u Pekingu (od 26. septembra do 2. oktobra) i na Mastersu u Šangaju (od 2. do 13. oktobra). "Da, apsolutno. Biću i Kini ove godine. Pet godina nisam bio u Kini, radujem se tome. Nedostaju mi kineski navijači, neki od najboljih navijača koje imam su odatle. Imao sam mnogo uspeha u Pekingu i Šangaju, jedva čekam. Prošlo je previše vremena i jedva čekam", rekao je Novak. Od Srba je verovatno samo legendarni glumac Velimir Bata Živojinović popularniji u Kini...

Ti turniri su posle US opena (od 26. avgusta do 8. septembra), a pre Završnog mastersa u Torinu (od 10. do 17. novembra). Znamo gde će srpski as da bude na kraju sezone, ali pre svega toga bitno je da bude zdrav i spreman. Na prvom meču posle operacije meniskusa, protiv Vita Koprive, izgledao je veoma dobro. "Prvi meč bio je odličan ako se uzme u obzir rehabilitacija i sve što sam prošao u prethodne tri nedelje. Nisam znao kako će koleno da reaguje. Savršen meč za mene, dobro sam igrao sva tri seta protiv igrača sa kojim do sada nisam igrao. Bio sam malo obazriviji u prvom setu, posle toga sam malo više klizao, sviđao mi se nivo igre, bilo je klizavije zbog krova. Osećam se dobro, Vimbldon je najpopularniji turnir na svetu, san je igrati ovde", zaključio je Đoković.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković među navijačima   MONDO/Milutin Vujičić