NOVAK UPOZORAVAO, ATP ĆUTAO - SAD IMAJU SKANDAL: Britanka se rasplakala, igra na VImbldonu, a nema od čega da živi!

Slučaj Tare Mur će valjda uspeti da podigne prašinu u ATP i da ih natera da poslušaju Novaka.

Matt West/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Videli smo i suze na Vimbldonu! Britanka rođena u Hong Kongu Tara Mur, nekada jako dobra dublašica sada je ispala u prvom kolu zajedno sa svojom partnerkom Sarom Bet Grej jer su izgubile od Nikol Meličar-Sančez i Elen Perez 6:1, 6:2. A razlog za suze je to što je posle ispadanja Tara Mur u ogromnom finansijskom minusu! Britanska teniserka je 2022. godine u Kolumbiji imala pozitivan test na nedozvoljene supstance i 19 meseci je potrošila na suđenja, nove uzorke i borbu da se vrati na teren. Sada je iskusna Murova uspela, vratila se i dobila specijalnu pozivnicu za turnir, ali kada je izgubila sve se u njoj slomilo.

Ona je otkrila da sada duguje preko 200.000 funti za troškove suđenja i svog slučaja, a taj novac je na Vimbldonu u ženskom dublu mogla da zaradi samo ako bi kojim slučajem osvojila titulu. To što je u prvom kolu naletela na treće nositeljke ženskog turnira u dublu...

"Pomešane su mi emocije, iskreno. Mislim a je mnogo momenata kada sam bila potpuno srećna i oduševljena što sam opet na terenu, ali postoje momentu, kao na primer sada, kada sam jako pogođena emotivno jer je teško. Jako je teško. Znate, teško je jer mi toliko znači što sam se vratila i uvek je specijalno igrati ovde", rekla je ona i zaplakala! Kada su je novinari pitali kako planira da vrati novac koji duguje pošto je posle ispadanja u prvoj rundi dobila samo 7.875 funti rekla je: "Ne terajte me da plačem još više!" 

Novak Đoković je sa svojom organizacijom PTPA upravo radio na ovakvim stvarima i bio je na udaru ATP-a. On se borio da se slabije rangiranim teniserima daju veće nagrade kako bi se motivisali mladi da igraju tenis i kako bi oni ispod 100. mesta na ATP i VTA listi mogli da žive od tenisa. Sada se dubl igrači bore za opstanak, a Tara Mur je kao i Sumit Nagal pre nje javno govorila o velikim finansijskim problemima u koje je upala. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO/Milutin Vujičić