ŠOK NA VIMBLDONU, ISPALA PRVA NA SVETU! Iga dobila samo devet gemova, pregažena već u trećem kolu!

Iga Švjontek završila je učešće na Vimbldonu već u trećem kolu.

James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Švjontek ima pet grend slem titula, četiri na Rolan Garosu, jednu na US openu, ali na travi jednostavno ne ume da igra! Prva teniserka sveta ispala je sa Vimbldona već u trećem kolu. Lako i ubedljivo ju je pobedila Julija Putinceva (Kazahstan) - 3:6, 6:1, 6:2!

Dobila je Poljakinja prvi set uz malo problema i oscilacija, spasila je tri brejk lopte i delovalo je da će uspeti da završi posao. Kazahstanska teniserka nije tako mislila. Već u četvrtom gemu napravila je brejk, pa onda još jedan i to je bilo to, za oko pola sata igre u drugom setu je izjednačila (6:1). U trećem setu samo je Julija bila na terenu, povela je sa 4:0 i može se reći da je Iga imala i malo sreće da se upiše na semafor, pošto je obično ona ta koja ispraća protivnice sa nulom...

Bio je ovo njihov peti susret i prva pobeda Putinceve koja je trenutno na 35. mestu WTA rang liste. Što se Švjontek tiče, njen najveći uspeh na Vimbldonu je četvrtfinale i to prošle godine kada je ispala od Eline Svitoline. U narednoj rundi Putincevu čeka Jelena Ostapenko koja dominira u dosadašnjem toku turnira.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novaku ukrali poen na Vimbldonu  RTS