SENZACIJA VIMBLDONA SE PREZIVA NA IĆ, A TO NIKO NE ZNA: Cela Engleska drhti zbog nje, priča joj je filmska!

Bukvalno će kompletno Ostrvo navijati protiv devojke za koju malo ko zna da se prezivala Radovčić.

EPA-EFE/MAST IRHAM

Senzacija ovog Vimbldona je definitivno Lulu Sun! Trenutno 123. teniserka sveta je neko za koga skoro niko nije znao do početka ove godine, ali 23-godišnja sportistkinja koja od aprila 2024. igra pod zastavom Novog Zelanda napravila je veliki pomak u igri i posle Vimbldona je čeka ulazak u prvih 100. A sigurno je malo kome palo na pamet da je ona poreklom sa Balkana! Rođena je 14. aprila 2001. godine na Novom Zelandu od majke Kineskinje i oca Hrvata kao – Lulu Radovčić! Ima i stariju sestru koja je teniserka i zove se Fenomena Radovčić, a sve do aprila je igrala pod zastavom Švajcarske.

Lulu Sun je zapravo sa pet godina sa Novog Zelanda otišla u Švajcarsku gde je odrasla i krenula da se bavi tenisom. Malo je kasnije ušla na VTA tur jer je do 2022. bila u Sjedinjenim Američkim Državama na studijama gde je diplomirala političke nauke na univerzitetu Teksas.

Prve dve sezone na VTA turu se prilagođavala, a onda je ove sezone uspela da prođe kvalifikacije i zaigra na Australijan openu. Ipak tu je ispala u prvoj rundi od Elizabete Kokićareto 6:1, 7:5. Ipak na pravu senzaciju sa njene strane čekalo se sve do ovog Vimbldona. Nakon što je prošla kvalifikacije uspela je da pobedi kineskinju Ženg Kinven u prvoj rundi, inače osmu nositeljku turnira. To joj je bila prva pobeda nad Top 10 teniserkom, ali i zapravo prva pobeda nad bilo kim iz Top 100. Zatim je dobila još jednu kvalifikantkinju Juliju Starodubcevu, da bi potom pobedila i Žu Lin, 61. na svetu.

Već sada se zna da će ući u prvih 80 na VTA listi nakon Vimbldona, a na narednom meču moraće da igra i protiv publike. Igraće sa nekadašnjom grend slem šampionkom i domaćom takmičarkom Emom Radukanu, a iako je Ženg Kinven trenutno u Top 10 pobeda nad Radukanu bi joj ipak bila najveća u karijeri. A ako bude pobedila sledeća na listi je Paola Badosa ili Dona Vekić. San traje!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO/Milutin Vujičić