Novak Đoković je na Vimbldonu savladao australijskog tenisera Alekseja Popirina, zatim zasvirao violinu, pa ka tribinama poslao poljupce. Mnoge je zanimalo šta znači takva proslava pobede na trećem grend slemu sezone, a zatim se najbolji svih vremena na konferenciji raspričao o načinu na koji slavi trijumfe.

Ovaj put je uspeh bio posvećen ćerki Tari, koja već pola godine uči da svira violinu! Novak Đoković je pogledao u pravcu svog tima, "zasvirao" na reketu i baš ka Tari poslao poljupce - jer je pre svega tata, pa tek onda najboljih teniser u istoriji.

"To je bilo posvećeno mojoj Tari koja unazad 6 meseci svira violinu", objasnio je Novak Đoković nakon pobede nad Aleksejem Popirinom i plasmana u drugu nedelju turnira. Ćerka Tara zajedno je sa bratom Stefanom i majkom Jelenom sedela u Novakovoj loži, a "dosadne" delove meča preskakala je tako što je čitala knjigu o jednorozima.

ADAM VAUGHAN/EPA Novak Đoković Popirin

Novak se pred medijima dotakao i drugih sportista koji na specifičan način slave pobede. Pričao je o Boltu, Kristijanu Ronaldu, andreu Agasiju, Žo-Vilfredu Congi, džudu Belingemu, Karlosu Alkarazu...

"Imam svakako - tu su Usein Bolt, onda onaj 'sui' od Ronalda, kao I poljubac i poklon na sve četiri strane publici šta je praktikovao Agasi. Tu je i Guga Kuerten sa crtanjem srca na šljaci na Rolan Garosu, a i Conga je umeo da proslavi na zanimljiv način, da malo poskoči, u nekom fudbalskom maniru. Vidim da sada mnogi prate Belingema - kada onako jednostavno raširi ruke, pa sam to čak video i kod Alkaraza - a i ja sam to uradio na Rolan Garosu. Zabavno je kada možemo da uzimamo nešto iz drugih sportova, da ima šta zanimljivo da se podeli", rekao je Novak.

Takođe, ispričao je i anegdotu od pre više od 15 godina, kada je savladao Radeka Štepaneka u Njujorku. "Ja sam svoje načine slavlja menjao u zavisnosti od važnosti pobede, ambijenta i osećanja - a eto, sada smo prešli na violinu. Sećam se da je Štepanek imao zanimljiv način proslave pobede, i baš smo se šalili na tu temu. Sećam se da sam ga 2007. godine pobedio u 5 setova na US Openu u strašno napornom meču odigranom po velikoj vrućini. U jednom trenutku je on osvojio važan poen pa je istrčao po terenu na neki duhovit način, a onda sam mu ja uzvratio kasnije kada sam osvojio moje poene. I to je bilo veoma zabavno. Od tada to datira...", prisetio se Đoković.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO Novak Đoković peva Marš na Drinu