Mekinro ponovo "skinuo kapu" Đokoviću: Nema dilemu da je najveći ikad, ali jednim je iznenadio

Džon Mekinro veruje da je vrhunac uspeha Novaka Đokovića osvajanje Olimpijskih igara u Parizu.

William WEST / AFP / Profimedia

Bivši američki teniser i analitičar Eurosporta Džon Mekinro ponovo je govorio o Novaku Đokoviću. Ovog puta, pokušao je da izabere najveći uspeh Srbina. Posle opširnog nabrajanja mnogih postignuća bivši teniser se na kraju odlučio za osvanje Olimijskih igrara u Parizu. 

Pred Mekinroom nije bila laka odluka, već je jednom prilikom izjavio da veruje da se Srbin neće zadržati na 24 osvojene grend slem titule. "Teško je izabrati samo jedno posle svega što je ostvario. Sećamo se finala sa Nadalom na Australijan openu, pobedio je posle skoro šest sati. Onda pogledamo kakav je igrač na travi postao i osvojio sedam Vimbldona...", rekao je Mekinro, pa nastavio:"Spasao je meč lopte protiv Federera 2019. u finalu Vimbldona, to je bilo neverovatno, a spasavao je meč lopte i na US openu kada bi osvajao titule u Njujorku", izjavio je Mekinro. 

Najviše nedelja na prvom mestu, najviše grend slem titula i sve to kao najstariji lider na ATP listi u istoriji tenisa. Stoga bivši teniser nije imao izbora, do da konstatuje: "Lista je dugačka jer je on najuspešniji teniser svih vremena".

Ipak, potrudio se Mekinro da izdvojio najveći uspeh Novaka Đokovića - osvajanje dugoočekanih Olimpijskih igara u Parizu: "On je rekao koliko mu je to značilo, tako da je možda i to na samom vrhu", zaključio je.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Djoković  Eurosport/screenshot