"Ajde bre, nismo mi subotari": Ovu priču o Joci, Novaku i Srbiji niko nije znao, dirljiv govor za oproštaj

Održana je komemoracija u čast Jovana Lilića, a govor je održao novi predsednik TSS Goran Đoković.

MONDO/Nemanja Stanojčić

Bivši trener Novaka Đokovića i jedan od najvoljenijih članova srpske teniske reprezentacije Jovan Lilić (59) nažalost je preminuo pre nekoliko dana posle duge i teške bolesti. U Beogradu je održana komemoracija tim povodom u punoj sali u "Centru za kulturu Vlada Divljan".

Govor je održao novi predsednik teniskog saveza Srbije Goran Đoković. "Nažalost, okupili smo se ovde tužnim povodom posle smrti našeg Jovana Lilića. Možemo slobodno da kažemo da je on živeo tenis i da je ostavio neizbrisiv trag u srpskom tenisu. Njegovih šala se svi sećamo i nema nikoga ko je bio u njegovom društvu, a da nema bar jednu anegdotu da ispriča o njemu. Takav je bio Joca, kada nije želeo da bude upamćen, svi su ga dobro upamtili. Iza njega ostaju generacije tenisera koje je vodio i uspehe koje je ostvarivao"

Lilić je sa Novakom sarađivao još od juniorskih dana, zajedno su bili i na njegovom prvom nastupu na Australijan openu 2004. godine, a bio je i trener reprezentacije na Olimpijskim igrama 2008. godine kada je Novak osvojio bronzu u Pekingu. "Medalje i sve što je osvojio, nećemo da brojimo. Bio je u timu koji je 2010. godine osvojio 'salataru' na Dejvis kupu..."

MONDO/Nemanja Stanojčić 

Zastao je Goran na kratko, pa onda ispričao i jednu od anegdota sa Jovanom baš sa tog finala od pre 14 godina. "Sećam se te subote, finala 2010. godine kada je Francuska vodila sa 2:1 posle dva dana i nije sve izgledalo lepo za srpski tim. Joca je uleteo u svlačionicu i razbio muk i tišinu. Rekao je 'Ajde bre, nismo mi subotari pa da slavimo subotom, znate da se kod nas slavi nedeljom. Sutra ih razbijamo'. Osmesi svih članova tima bili su uvod u osvajanje titule. Takav je bio Jovan i samo njegova porodica zna koliko je izgubila. Neka mu je večna slava", zaključio je Goran Đoković.

MN Press 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO