Podsmevao se Novaku, a sada dolazi kod njegovog brata! Na spektakl u Srbiji stiže i jedan od najboljih na svetu

Aleks De Minor, još jedan svetski poznati teniser igraće na turniru "Belgrade open" u Beogradskoj areni oče

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Australijanac Aleks De Minor, aktuelni 11. igrač sveta i osvajač devet ATP titula, igraće u Beogradskoj areni početkom novembra na "Belgrade Open" turniru.

U julu je bio šesti igrač sveta, nadomak je Top 10 društva, a šansu da osvoji još bodova u finišu sezone tražiće na spektakularnom turniru u Beogradskoj areni, zajedno sa Frensisom Tijafoom, Stenom Vavrinkom, Tomijem Polom... Biće to zaista spektakl svetskog tenisa. Za sada su učešće potvrdila četvorica od 20 najboljih na svetu.

De Minor i Đoković igrali su čak tri puta ove godine, zaključno sa četvrtfinalom Vimbldona u kojem je Nole pobedio. Prvi od ta tri meča odigran je u Australiji, na Junajted kupu, gde je pobedio De Minor. U istoj, De Minorovoj zemlji igrali su i početkom 2023, kada je Novak pobedio u osmini finala.

FAZRY ISMAIL/EPA 

Te zime, mnogi su se setili da se De Minor podsmevao tome što je Novaku dozvoljeno da uđe u zemlju nakon što je 2022. u njoj lišavan slobode, pa deportovan jer se nije vakcinisao.

Kada su se stekli uslovi da Đoković uđe u zemlju i da nastupi u Australiji, De Minor je na jednoj konferenciji u društvu saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Džejmsa Dakvorta pričao o Novakovom slučaju.

Nakon što je Dakvort kazao: "Ako je Novak ispunio kriterijume, trebalo bi mu omogućiti da dođe ovde", na šta se De Minor burno nasmejao, uz reči: "To je baš politički korektno... Da... Kao što je Džejms mudro pričao, prave su stvari te koje je rekao", kazao je Australijanac.

Pogledajte tu scenu.