Novak Đoković pregazio je Aleksa de Minora i prošao je u četvrtfinale Australijan opena (6:2, 6:1, 6:2). Meč je bio zanimljiv samo u prva četiri gema (2:2), od tada je na terenu postojao praktično samo Srbin. Posle trijumfa navijači su se prisetili izjava australijskog igrača od prošle godine, kada Noletu nisu dali da učestvuje na grend slemu.

Podsetimo, Novak je tada dobio medicinsko izuzeće i dozvolu da bude deo turnira, ali se onda umešala politika. Zbog političkih poena, pred izbore, umešali su se pojedini političari i to se završilo deportacijom. Sada su se navijači srpskog igrača podsetili i kakve izjave su tada davali pojedinci, među njima bio je i De Minor. Zajedno sa sunarodnikom Džejmsom Dakvortom se podsmevao Novaku tokom ATP kupa.

"Kriterijumi su takvi, medicinski panel je nezavistan, ako je ispunio te kriterijume, treba mu omogućiti da dođe ovde", rekao je Dakvort.

Tada se uključio Aleks. "To je baš politički korektno. Da...Kao što je Džejms mudro zborio. Rekao je prave stvari", izgovorio je De Minor i prasnuo u smeh.

Ovaj snimak počeo je ponovo da se širi društvenim mrežama, a navijači se šale da je Đoković pre meča video ovaj klip i da je zato bio dodatno motivisan da ga "počisti" sa terena. Ko zna, možda i jeste...

undefined AO