"Bio sam u šoku, nisam mogao da verujem": Alkaraz nije naseo na pitanje novinara, dao je emotivan odgovor

Karlos Alkaraz priznao je da mu je teško palo kada je video vesti o povlačenju Rafaela Nadala.

ALEX PLAVEVSKI/EPA

Rafael Nadal odlučio je da ode u penziju i vest o tome saopštio je putem emotivnog video snimka u kom se zahvalio svima. Njegov potez izazvao je reakcije mnogih, među kojima je bio i Karlos Alkaraz. On je izgubio na turniru u Šangaju i posle ispadanja su ga novinari pitali da li je Rafin potez možda uticao na njega i na meč.

Nije želeo da nasedne na to i da zvuči kao da ima alibi za poraz. "Iskreno, nisam mogao da poverujem dok sam gledao snimak. Znate, nije uopšte uticalo na mene što se meča tiče, nije mi odvratilo pažnju, bio sam fokusiran na meč i nisam razmišljao o Rafinim vestima", odmah je Alkaraz stavio tačku na pokušaje o traženju opravdanja.

Potom je emotivno pričao o svom prijatelju i idolu. "Dok sam gledao snimak bilo mi je teško da prihvatim sve to. Bio sam po malo i u šoku. Video sam klip oko sat vremena pre meča i imao sam vremena da zaboravim na to pre meča. Zaista je teško čuti tako nešto, teške vesti za sve, teže su za mene. Rafa je bio moj idol od kada sam počeo da se bavim tenisom, ugledam se na njega. Sa ponosom mogu da kažem da sam zbog njega postao teniser. To što ćemo ga izgubiti, na neki način, je teško za sve."

Zbog svega toga će uživati u poslednjim mečevima sa Nadalom pošto će on igrati na Dejvis kupu gde će pokušati baš sa Karlosom da osvoji titulu. "Igraćemo u Saudijskoj Arabiji na egzibiciji, pa onda u Dejvis kupu. Trudiću se da uživam što više mogu u preostalom vremenu sa njim na terenu. Velika je šteta i za tenis i za mene", zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću  RTS