"Nije samo moja krivica za Sinerov doping": Oglasio se trener koji sve drži u šaci, biće skandala!

Oglasio se saradnik Janika Sinera koji je prihvatio odgovornost za to što su nedozvoljene supstance završile u krvotoku Italijana.

ALEX PLAVEVSKI/EPA

Italijanski teniser Janik Siner bio je dva puta pozitivan na doping testu još u martu, međutim javnost je saznala za to tek kada je oslobođen optužbi, pre nekoliko nedelja. Delovalo je da se Siner izvukao "volšebno", međutim sada je Svetska anti-doping agencija (WADA) pokrenula postupak kako bi utvrdila da li je sve urađeno po protokolu, odnosno da li je Siner baš toliko nevin kakko je prvobitno odlučeno.

Sve je "palo" na njegovog fizioterapeuta Đanluku Naldija, koji je priznao da ga je masirao bez rukavica nakon upotrebe klostebola, a nakon što je postupak okončan u Sinerovu korist - otpustio je svog saradnika. Međutim, čini se da je i njemu dosadilo da je sada u medijima označen kao glavni krivac.

Prvi put od incidenta, oglasio se za španski "Relevo" i njegove reči će uzburkati javnost: "I ja sam razočaran kao i svi drugi, ali... Ne mogu da pričam baš svašta, ali se nadam da ću pre ili kasnije moći da kažem šta se desilo i da vam dam širu sliku, pošto ovako deluje da je samo moja krivica. Ali, to nije slučaj", naglasio je Đanluka Naldi kome evidentno zbog čitave tajnosti postupka, što ne bi trebalo da bude slučaj, nije dozvoljeno da priča.

Instagram/giacomonaldi/printscreen 

Istakao je da je Janik Siner bio veoma korektan prema njemu i da imaju jako dobar odnos, ali je isto tako svestan da će teško ubuduće moći da radi u profesionalnom sportu. Ispao je "žrtveno jagnje" u čitavom postupku, a onda mu se Siner zahvalio otkazom i angažovanjem trenera Novaka Đokovića - Ulisesa Badija i Marka Panikija.

Najverovatnij je da Đanluka Naldi smatra da je veći krivac od njega drugi Sinerov trener, Umberto Ferara, koji mu je dao preparat u kome se nalazi zabranjena supstanca klostebl, dok je čini se manje žrtvovan u medijima.

Ostaje da se vidi i kakva je Sinerova tačno krivica, pošto nije fer da sve bude stavljeno na leđa Luke Naldija.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti "Pulsa Srbije" bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili  Kurir televizija