Đoković poslao Nadala u penziju, pobedio ga za kraj! Morao je da bude on, nije mu dao ni utešni set

Novak Đoković pobedio Rafaela Nadala na turniru "Slem šest kraljeva" u Rijadu. Bio je to poslednji Špančev meč u singlu u karijeri! Srbin osvojio treće mesto na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji.

EPA-EFE/YOAN VALAT/Mohammed Badra

Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala u Rijadu 6:2, 7:6, u njihovom poslednjem međusobnom meču u karijeri. Španac je u svom poslednjem nastupu na singl-turniru izgubio od Srbina 32. put u karijeri, na egzibicionom turniru sa ogromnim nagradnim fondom od šest miliona evra.

U meču za treće mesto, Novak je sa dva "brejka" praktično rutinski osvojio prvi set, ali je u drugom viđena drama kakvu mnogi nisu očekivali. Novak je pri vođstvu 5:4 imao dva brejka i meč-loptu, ali je Španac doslovno poslednjim atomom snage izjednačio, poveo 6:5 i odveo meč u dramatičan kraj.

I u taj-brejku je Španac poveo 1:0, ali je Novak najpre preuzeo inicijativu, a potom i punu kontrolu. Pri rezultatu 3:3 u taj-brejku je dodao gas, poveo 6:5 i trijumfovao rezultatom 7:5, za kraj njihove međusobne istorije, koja je pisala i istoriju ovog sporta.

Uživo
21:21

"Rafa, ovo je naš mali poklon za tebe"

Saudijac otvorio kutiju, zlatni poklon za Nadala u njoj šokirao i Španca

Youtube/ Turki Alalshikh/Printscreen 

20:28

"Rafa, čoveče, nemoj da ideš"

Kakve reči Novaka Đokovića o Nadalu! Pročitajte šta je Novak rekao Rafi na rastanku na terenu

YouTube/ Turki Alalshikh 

20:10

Kraj! Novak pobedio Rafu i poslao ga u penziju!

Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala 6:2, 7:6 osvojio treće mesto na turniru "Slem šest kraljeva" u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, i savladao tako Španca u njegovom poslednjem meču u singlu u karijeri! Posle novembarskog Dejvis kupa on će se povući!

20:08

Novak vodi 4:3 u taj-brejku

Počelo je Rafinim mini-brejkom, ali je Đoković uzvratio na isti način i brzo preuzeo inicijativu, ali ne i kontrolu taj-brejkom.

20:04

Đoković uzvraća, idemo u taj-brejk!

Novak je rutinski izjednačio na 6:6 u drugom setu. Osvojio je gem sa "nulom" i odveo drugi set u taj-brejk.

STR/EPA 

20:02

Bez brejk lopte, Nadal vodi 6:5

Pri rezultatu 30:30, Španac nije dozvolio Srbinu brejk-šansu, već je osvojio i naredna dva poena i sada će Đoković servirati za ostanak u setu

STR/EPA 

19:55

Ipak nije kraj!

Rafael Nadal uzvratio je u Rijadu i oduzeo brejk Đokoviću! 5:5 je u drugom setu, u kojem je Đoković imao servis-gem za pobedu! Spasao je Španac meč loptu na 40:30 za Novaka.

19:50

Đoković pred pobedom!

Brejk! Poveo je Srbin 5:4 i došao na servis-gem od trijumfa! 

STR/EPA 

19:38

Đoković se izvukao iz teške situacije, 3:3

Imao je Nadal brejk-loptu na 30:40 i šansu da se "odlepi" u drugom setu, ali je Đoković ostao priseban na svoj servis! 

19:31

Svako čuva svoj servis, Nadal vodi 3:2

Dok veterani sedaju na klupu, obojica su u prethodna tri gema sačuvali svoje servis-gemove.

STR/EPA 

19:26

Nadal "smiruje" meč i vodi 2:1 u drugom setu

Sada nema brejka, Španac je stekao prednost tako što je prvi u ovom setu osvojio svoj servis-gem.

19:24

Razmena udaraca - brejk za brejk!

Novak Đoković poveo je 1:0 oduzevši Đokoviću servis (na 15:40), a onda je u drugom setu Rafa iskoristio drugu brejk-loptu da izjednači na 1:1! 

19:19

Ovako je izgledao prvi set

YouTube 

19:13

Novak kao brzi voz, 1:0 u setovima (6:2)

Ne želi Novak da se "razvlači" u ovom meču. Dodao je gas sredinom prvog seta i pri rezultatu 3:2 napravio drugi brejk. Tu je sve bilo gotovo. Da li počinje poslednji set Rafe Nadala u karijeri?

19:09

Novak pred osvajanjem seta, 5:2!

Po svemu sudeći, ipak ništa od drame, bar u prvom setu. Novak Đoković dodao je gas u sedmom gemu, poveo 40:0 i bez velikih problema došao na gem od osvajanja prvog seta.

YouTube 

19:05

Ovde može da bude drame, 3:2 za Novaka

Za razliku od njihovog duela na Olimpijskim igrama i glatkog trijumfa Srbina, Rafa Nadal je ovde samo na početku poklekao. Đoković i dalje čuva svoj osvojeni "brejk" na startu meča, od kada obojicačuvaju servise.

18:52

Novak dominira, 2:0!

Srbin vodi 2:0 i perfektnom forhend-paralelom pogodio je ćošak terena, za aplauz publike u Rijadu i za osvajanje svog prvog servis-gema-

18:44

Meč u Rijadu je počeo - Novakovim brejkom!

Poveo je Đoković 40:30 na Špančev servis i odmah iskoristio brejk-loptu. 1:0 za Srbina u prvom setu.

YouTube 

18:38

Na terenu čak 46 grend slem trofeja!

Novak Đoković je svetski rekorder sa 24 grend slem titule, a Rafael Nadal je drugi na toj "večnoj" listi, sa 22. Ako posmatramo pojedinačne turnire, podjednako impresivno zvuči da je Novak na Australijan openu pobedio 10 puta, a Rafa Rolan Garosu rekordnih 14. Tako su pisali istoriju tenisa u prethodne dve decenije...

MOHAMMED BADRA/EPA 

18:36

Poslednji duel dvojice najvećih svih vremena

Rafael Nadal igra poslednji put na turniru u singlu, jer će zaključno sa 25. novembrom i poslednjim mečom Dejvis kupa sigurno završiti karijeru. Đoković i Nadal odigrali su čak 60 međusobnih mečeva i skor u njima je 31-29 za srpskog tenisera.

MOHAMMED BADRA/EPA 

18:35

Kako je zakazan ovaj duel?

"Turnir Slem šest kraljeva" igra se od srede do petka i u finalu će nastupiti Janik Siner i Karlos Alkaraz. Siner je na putu ka meču za titulu i milionsku nagradu pobedio Danila Medvedeva, potom i Novaka Đokovića. Sa druge strane, Karlos Alkaraz je savladao Holgera Runea u četvrtfinalu, a u polufinalu Rafaela Nadala.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI 

18:27

Dobro došli u tekstualni prenos

S obzirom na to da u Srbiji niko nije otkupio TV prava za meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, duel najvećih se može pratiti samo na društvenim mrežama. I sigurno će biti praćen širom sveta!