Došao da sruši Novaka i otvorio dušu o drami: Operisali ga pet sati, pa poslali na US Open!

Andrej Rubljov je preživeo pravu dramu pred ovogodišnji US Open.

MONDO/Uroš Arsić

Rodžera Federera neće biti na turniru u Bazelu na kome je posle svađe i sukoba sa organizatorima praktično izbrisan, ali u Švajcarsku dolazi Andrej Rubljov. Rus koji je trenutni sedmi igrač na ATP listi uvek privlači mnogo pažnje, a sada je šokirao priznanjem. On je istakao da je pred US Open imao ozbiljne zdravstvene probleme - sa genitalijama!

Na turniru u Njujorku je stigao do četvrtog kola, redom je dobijo Tijaga Sejbot Vilda, Artura Riderkneha i Jiržija Lehečku pre nego što je u drami od pet setova poražen od Grigora Dimitrova. Pravo je čudo kako je stigao i dotle kada znamo šta mu se dešavalo pred sam odlazak u Ameriku. 

"Ne znam kako da vam ovo kažem na neki lep način... Zamalo sam izgubio jaje. Imao sam mnogo sreće. Kažu da, ako vam krv prestane teći 'tamo dole', imate pet ili šest sati, a onda vam sledi amputacija. Osetio sam bolove pa sam odlučio da odem u bolnicu. Odmah su me proverili i naveli kao hitan slučaj za operaciju. Pre nego što su me uspavali, potpisao sam dozvolu da mi, prema potrebi, amputiraju jaje. Operisali su me između četiri i pet sati, na kraju je sve super prošlo", otkrio je Rubljov novinarima u Bazelu. 

Rubljov inače u Bazel dolazi kako bi sustigao Novaka Đokovića u trci za plasman na Završni masters u Torinu. Prvih sedam tenisera u ATP trci ide na taj turnir, a trenutno je Novak Đoković sa 3.910 bodova osvojenih ove takmičarske godine šesti. Sedmi je Kasper Rud sa 3.745 poena, a Andrej Rubljov koji u Bazelu igra četvrfinale ima 3.710 i ako osvoji turnir stići će Novaka.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Andrej Rubljov na srpskom cestitao Uskrs  MONDO/Nemanja Stanojčić